Persbericht: Materiaalpech belemmert Van der Heijden in Baku


Persbericht: Materiaalpech belemmert Van der Heijden in Baku
Geplaatst op 13 juni 2015

Nieuwegein/Baku, 13 juni 2015 - Mountainbiker Michiel van der Heijden is zaterdag na drie rondes uitgevallen bij de Europese Spelen. Een kettingbreuk zorgde ervoor dat Van der Heijden de wedstrijd niet kon vervolgen.



Al in de eerste ronde werd Van der Heijden door een lekke band op achterstand gezet. Na de wielwissel lag de wereldkampioen bij de beloften op een 25^e positie. Tijdens een inhaalrace wist Van der Heijden een paar plekken te winnen tot hij opnieuw getroffen werd door materiaalproblemen.



Een kettingbreuk, ver van de materiaalpost, deed alle hoop op een goede uitslag vervliegen. In de vierde ronde gaf de 23-jarige Drunenaar op.



Balen

Van der Heijden was met andere verwachtingen afgereisd naar Baku. "Dit is ontzettend balen. Ik voelde me ontzettend goed en zag het als een eer om tijdens de eerste Europese Spelen te laten zien wat ik waard ben. Helaas heb ik dat door materiaalproblemen nu niet kunnen laten zien. Dat hoort
nou eenmaal bij de sport, maar is wel ontzettend balen."



Zwitsers podium

Al vanaf de start lagen de Zwitsers Nino Schurter, Lukas Fluckinger en Fabian Giger op medaillekoers. De Italianen Gerhard Kerschbaumer en Marco Aurelio Fontana probeerden lange tijd aan te klampen, maar konden uiteindelijk het Zwitserse feestje niet verpesten. Na 1:41:04 reed Schurter als
eerste over de finish, gevolgd door Fluckinger (+13 seconden) en Giger (+33 seconden).