De Kunstschouw in Zeeland vindt van 13 tot en met 21 juni 2015 plaats

De Kunstschouw in Zeeland vindt van 13 tot en met 21 juni 2015 plaats in de Westhoek van Schouwen-Duiveland en verbindt hedendaagse kunst van circa 200 kunstenaars uit binnen- en buitenland met typisch Zeeuwse locaties. Het effect van omgeving, kunst en cultuur zal u verrassen. Kunst uit de Randstad, Groningen, Zuid Nederland of zelfs Japan zal anders uitkomen tegen de achtergrond van duinen, in de authentieke ringdorpjes of op het Zeeuwse platteland in een boerenschuur.

Ook de oude verstilde kerkjes in het centrum van de dorpen openen tijdens de Kunstschouw hun deuren voor kunst van nu en voor u. En voor een dansende moeder en dochter die, begeleid door orgelmuziek van (groot)vader, een hedendaags dansconcert geven.

Dit jaar vindt u een extra focus op film en video, bijvoorbeeld in het karakteristieke ringdorp Noordwelle, waar u ongegeneerd door prive ramen naar binnen kunt kijken bij het project Huiskamer tv's. Droom hier ook eens weg in een audiovisuele treinwagoninstallatie in het antieke Wagenhuis. Of zie hoe niet ver van de Oosterschelde, water uit Japan bij een boer in een schuur u laat stilstaan bij het verstrijken van de tijd en veranderingen waar wij allemaal in delen.

Gewoon boodschappen willen doen? Of feesten in de nacht? In Renesse kunt u ook dan met pop-ups zomaar oog in oog komen te staan met kunst. Tenslotte zijn er projecten met paardenstaarten, ratten, touwtjes om de natuur te beinvloeden, een dagelijks wisselende wensboom en een groot educatief project van een basisschool met 150 minimusea.

Er is nog veel meer en alle informatie over kunst en locaties kunt u vinden in het Kunstschouw magazine, vanaf 13 mei ondermeer verkrijgbaar bij VVV's en via www.kunstschouw.nl