Wintertuin op Oerol met interactieve wandeling En Hier Is Lijf

PERSBERICHT 1 juni 2015

Wintertuin op Oerol met interactieve wandeling En Hier Is Lijf

Wegens het grote succes van vorig jaar is Literair Productiehuis Wintertuin opnieuw tien dagen op Oerol te vinden met de interactieve wandeling En Hier Is Lijf. Via koptelefoon, een app en gps luistert de bezoeker naar een verhaal over verlies en hoop dat zich aanpast aan de looproute.

En Hier Is Lijf is een wandeling door het verhaal van een verloren liefde. Het geprezen componistenduo Strijbos & Van Rijswijk ontwikkelde de innovatieve app Walk With Me. Bezoekers krijgen een tablet inclusief koptelefoon mee met daarop deze app. Al dwalend over het eiland houdt deze app met behulp van GPS de looproute precies bij. De bezoeker hoort teksten, muziek en geluiden die gekoppeld zijn aan zijn of haar huidige locatie. Iedere gekozen richting heeft een andere consequentie voor het verhaal. Zo stelt de bezoeker met zijn eigen route het verhaal samen.

Dit unieke hoorspel is deels tot stand gekomen op locatie. Zowel de teksten van toneelschrijver Jibbe Willems als de topografische composities van Strijbos & Van Rijswijk zijn gebaseerd op het Terschellingse landschap. De interactie tussen bezoeker, landschap, verhaal, geluid en muziek zorgt in combinatie met de vrijheid van de wandelaar om zijn eigen route te bepalen voor een speciale en vernieuwende ervaring.

“En Hier Is Lijf smijt je middenin het verhaal van een ongeëvenaarde liefde en de wanhoop die rest als ze plots is verdwenen.” Vijf sterren in de Theaterkrant

“De muziek en de teksten zijn poëtisch en passen prachtig in de sfeer van het landschap waar ze bij horen.” – Cultuurpodium Online

En Hier Is Lijf is een productie van Strijbos & Van Rijswijk en Literair Productiehuis Wintertuin i.s.m. theater- en dansproductiehuis Generale Oost en Oerol. Jibbe Willems en Strijbos & Van Rijswijk schreven en componeerden speciaal voor deze locatie de tekst en de muziek. Kijk voor meer op www.enhierislijf.nl.

MUZIKALE DWAALVERHALEN: EN HIER IS LIJF

Datum: 13 t/m 22 juni, tussen 10:00 en 22:00 uur

Locatie: Oerol, Terschelling, Hoornse bos

Kaarten: € 11 / € 9

Meer informatie: www.enhierislijf.nl

Kaarten: www.oerol.nl/festival/programma-a-z/