Open dag Drachtsterweg buitenkans

- PERSBERICHT-

4 juni 2015

Open dag Drachtsterweg buitenkans

Ook nieuwsgierig wat er allemaal achter de bouwhekken van het project Drachtsterweg en omgeving gebeurt? Op zaterdag 13 juni doet Leeuwarden Vrij-Baan weer mee aan de Dag van de Bouw. De 10e editie alweer. Een buitenkans. We geven u de ruimte. Bezoek de bouwlocaties voordat het verkeer er weer door- en overheen rijdt of vaart. Beslist een interessante en leuke ervaring voor groot en klein. U ervaart het vakmanschap van dichtbij. Doe laarzen of oude schoenen aan en neem uw fototoestel mee.

Dit laatste kijkje achter de schermen bij de Drachtsterweg is een buitenkans. Volgend jaar is het klaar.

Van noord naar zuid wordt de Drachtsterweg ingrijpend veranderd. U kunt drie locaties bezoeken. Ga met de aannemers de bouwterreinen op. Dan ziet u hoe Heijmans het aquaduct en Jansma Drachten B.V. de fiets- en sloepenonderdoorgang bouwen in en onder de Drachtsterweg in Leeuwarden. Loop binnen bij het informatiecentrum en bekijk foto’s, filmpjes en de maquette. Medewerkers van de provincie, gemeente Leeuwarden en de aannemers staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Hoe komt u bij ons

Geïnteresseerden zijn zaterdag 13 juni aanstaande van harte welkom tussen 10.00 uur – 16.00 uur.

Bent u met de auto, dan kunt u deze parkeren op het P+R Hemriksein. Dit ligt naast de N31 (Wâldwei naar Drachten) en de Drachtsterweg. Een pendeldienst rijdt regelmatig langs en brengt u van en naar de projectlocaties. Kwestie van in- en uitstappen.

Lopend of op de fiets komt u via Zuiderburen, Kruisdobbe en over De Houn bij onze bouwlocatie Fiets- en sloepenonderdoorgang Wiarda. Voor een bezoek aan het aquaduct en de verdiepte ligging bent u lopend of op de fiets welkom bij het informatiecentrum Drachtsterweg en omgeving, Wiardaplantage 19 in Leeuwarden.

De dag van de bouw is gratis en aanmelden voor deze dag is niet nodig. De koffie, ranja en wat lekkers staat klaar!

Kijk voor meer informatie op de agenda van www.vrij-baan.nl.

Noot voor de redactie (