Internationale strijd barst los in Amsterdam

WK Voetbal dit weekend op Sportpark Middenmeer
Komend weekend barst de strijd los op Sportpark Middenmeer. 32 herenteams en 9 damesteams gaan er alles aan doen om de titel "Wereldkampioen van Nederland" binnen te slepen en een jaar te mogen dragen. Na ruim 100 wedstrijden in een weekend op 10 velden werden vorig jaar de heren van Egypte, met rapper Yes-R als aanvoerder en de dames van Nederland de terechte winnaars in de World Cup(prestatieklasse). In de World League heren was Eritrea de sterkste waarmee zij dit jaar zijn gepromoveerd naar de World Cup.

Ooit begonnen als een grapje van een aantal jongens, die in hun stamcafe zaten te kijken naar de wedstrijden van Euro 2000; zij organiseerden in 2001 de eerste editie van het WK Amsterdam in een sporthal. Het toernooi is uitgegroeid tot een jaarlijks tweedaags voetbalfestival dat in 2015 maar liefst 32 herenteams en 9 damesteams ziet voetballen.

De naamswijziging van WK Amsterdam naar WK Nederland spreekt voor zich. Deelnemers, organisatie, scheidsrechters en publiek komen uit heel Nederland.

De wedstrijden zijn zaterdag van 11.00 uur tot 18.30 uur. Zondag begint de dag om 9.30 uur, de finales zijn om

* 16.00 uur: Heren World League

* 17:00 uur: Dames World League

* 18.00 uur: Dames World Cup

* 19.30 uur: Heren World Cup

* De prijsuitreiking zal om 20.30 uur op het podium plaatsvinden.

Zaterdag om 14.00 uur zal het evenement net als eerdere jaren officieel geopend worden door onder andere Wethouder Sport van Amsterdam Eric vd Burg. Alle bondscoaches komen dan op het podium om in het zonnetje gezet te worden. Onder hen worden een aantal mooie prijzen verloot, aangeboden door sponsors als CrossXVest, Voetbaldirect en Nextime. Alle wedstrijden liggen op dat moment stil.

De combinatie dans & muziek, eten & drinken en een grote dosis sportiviteit brengt de wereld bij elkaar. De perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te leren kennen en elkaar te respecteren. De missie van WK Nederland is duidelijk, helder en spreekt de waarheid: "Kleurrijk Nederland samenbrengen vanuit gemeenschappelijke passies".

Kom langs en proef de unieke wereldse sfeer! De toegang is gratis. De hele wereld te gast in Amsterdam! De heren en dames zullen 13 en 14 juni op Sportpark Middenmeer strijden om de eer en titel; Wereldkampioen van Nederland, Een titel die maar op een plaats echt wordt gehaald: in Amsterdam.

Naar goed Hollands gebruik worden de WK winnaars een week later gehuldigd, met een rondvaart door de grachten. Blue Boat Company is de partij die deze mooie tocht al enkele jaren geheel belangeloos aan biedt.