Selectie Nederlands Elftal voor WK rond

Bondscoach publiceert lijst met 23 spelers

05-06-2015 - De Bondscoach van het Nederlands Elftal heeft zijn definitieve selectie bekend gemaakt. "Met deze 23 spelers ga ik naar het WK". Aldus Bondscoach Peter Grifhorst.

Het gaat hier natuurlijk om het Nederlands Elftal van het WK Nederland dat volgend weekend plaats vindt in Amsterdam. Ook wel het Nederlands Amateur Elftal genoemd, hoewel deze definitie niet geheel in lijn is met de spelerslijst die de bondscoach vandaag definitief bekend maakte.

Op de definitieve lijst staan enkele oude bekenden als Dennis Kaars, keeper Mark de Vries en Mike Boulee. Deze spelers vormen al jaren de vaste basis van het elftal. Misschien wel opvallender zijn de namen van oud Ajacied en Spartaan Nourdin Boukhari, Ajacied en FC Groningen-speler Stefano Seedorf en Berry Powel, die in zijn verleden voor onder andere FC Groningen, FC Den Bosch en Roda JC uitkwam. De hele lijst is te vinden op de website van WK Nederland. Hier zijn ook de lijsten te vinden van de landen waar Nederland het tegen zal moeten opnemen.

Peter Grifhorst vindt zijn team terug in de World Cup poule met groepshoofd Suriname, Polen, Eritrea en Curacao. Eritrea won vorig jaar in de World League (het lagere niveau) en is daardoor gepromoveerd. Suriname won in het verleden al drie maal het WK, toen het nog WK Amsterdam heette. Saillant detail: Bij Suriname zit Brian Tevreden in de staff, ook bij dit team staan veel bekende namen op de spelerslijst.

In 2012 werd Nederland onder leiding van Grifhorst nog wereldkampioen. Op de vraag of hij dit jaar weer de beker pakt kan hij niet volmondig ja zeggen. 'Ik hoop te eindigen bij de eerste vier, en dan hoop ik op een finale tegen Kaapverdie, dat is toch mijn afgodje' Aldus Grifhorst.

Het wedstrijdschema voor 13 en 14 juni is te vinden op de website www.wknederland.nu. De toegang voor het evenement is gratis.