Museumbezoek Orientalis (Excursie)

Museumbezoek Orientalis (Excursie)

Datum

zaterdag 13 juni 2015

Tijd

10:30 tot 15:45

Locatie

o.a. Museumpark Orientalis, Heilige Land Stichting

Organisator

Dr Huybers, alumnikring Geschiedenis

Subtitel

Van een museum in zwaar weer...tot religieuze identiteit in de late oudheid en vroege middeleeuwen

Beschrijving

Graag nodigen we u van harte uit voor een gezellige dag met Nijmeegse alumni op 13 juni. Dr Huybers, alumnikring Geschiedenis, biedt u een dynamisch programma in het Museumpark Orientalis dat tevens tot nadenken stemt. Interessant voor historici, maar ook alumni van andere studierichtingen zijn van harte welkom!

Van een museum in zwaar weer...

We leven in een tijd waarin het vanzelfsprekend lijkt om ideologische en religieuze veren af te schudden. Wat betekent dat voor een museum met een katholieke oorsprong? Een museum dat moest sluiten omdat een subsidieverzoek werd afgewezen en een paar maanden later toch een herstart maakte? Directeur Erna van de Ven vertelt ons een eerlijk verhaal over `haar museum': Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting.

... tot religieuze identiteit in de late oudheid en vroege middeleeuwen

Vervolgens neemt dr. Danielle Slootjes ons mee naar de late oudheid en vroege middeleeuwen: wat was toen de betekenis van religieuze identiteit? 's Middags strekken we de benen en maken we een wandeling door het museum. Een rondleider neemt ons mee door honderd jaar museumgeschiedenis en voert ons langs rijksmonumenten en bijzondere verhalen.

Programma

10.30u Ontvangst met `Hemelse koffie' in de Piet Gerritszaal

10.45u Toespraak Erna van de Ven (directeur Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting) Wel en wee van een museum in zwaar weer

11.15u Lezing dr. Danielle Slootjes (assistant professor Ancient History, RU)

De betekenis van religieuze identiteit in de late oudheid en de vroege middeleeuwen

12.15u Wandeling naar De Romeinse Herberg

12.30u Lunch 'Mazzeltov' in De Romeinse Herberg

13.45u Rondleiding met gids langs Rijksmonumenten

15.45u Einde programma

Locatie

We ontmoeten elkaar in de Piet Gerritszaal, Mgr.Suyslaan 6, 6564 BV, Heilig Land Stichting. Deze zaal vindt u naast het Museumpark Orientalis bij de Cenakelkerk. Het middagprogramma vindt plaats in het Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting.

Kosten

Vrienden van de Radboud betalen slechts EUR10,- en hun partners EUR30,-; niet-vrienden eveneens EUR30,-. Wij vragen Museumjaarkaarthouders om hun kaart mee te nemen en hun korting aan Dr Huybers te laten. Meld u meteen aan voor een dynamische en gezellige dag met collega-historici! Er is een beperkte ruimte: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

We kijken uit naar uw komst op 13 juni.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Dr Huybers,

Maarten Hageman, voorzitter

Jan Brabers, secretaris

Aanmelden

Meld je aan via het inschrijfformulier