Ontdek stad, natuur en historie tijdens de Cycle Tour Amsterdam

Persbericht

Amsterdam, 11 mei 2015

Ontdek stad, natuur en historie tijdens de Cycle Tour Amsterdam

De inschrijvingen voor 45, 75, 115, (ook Ladies on tour) en 150 km stromen binnen en Amsterdam en omgeving zijn klaar voor de 5e editie van Cycle Tour Amsterdam op zondag 14 juni. Met nieuwe parcoursen passeren we met de toertocht van Le Champion dit jaar meer highligths en bewegen we ons door een gebied dat nog nauwelijks door grote tourfietsevenementen is aangedaan.

De Cycle Tour Amsterdam start dit jaar vanaf restaurant Haddock op Zeeburgereiland in Amsterdam en neemt de renners vanaf daar mee richting ‘t Gooi. De diverse parcoursen kennen meerdere hoogtepunten, zoals het Amsterdamse stadsstrand Blijburg op IJburg, het nieuwe project DUIN in Almere en het prachtige oude Kasteel Muiderslot in Muiden.

Alle leeftijden en niveaus kunnen deelnemen aan de verschillende afstanden. Uniek binnen de afstanden is de vernieuwde Ladies on tour tocht. 115 km met alleen vrouwen. Topwielrenster en Right To Play ambassadeur Marijn de Vries begeleidt het vrouwelijke peleton en geeft tijdens de rit tips over onder andere het rijden in een groep. Het peloton zal in een gemiddeld tempo van 25 km per uur rijden, zodat iedereen zich bij deze sportieve tocht kan aansluiten.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot en met 7 juni 23.59 uur via www.cycletouramsterdam.nl. Naast de individuele inschrijving is het vanaf 10 personen ook mogelijk om als groep in te schrijven, tegen speciaal groepstarief.

Right To Play

Cycle Tour Amsterdam heeft zich verbonden aan het goede doel Right To play en deelnemers kunnen tijdens de inschrijving ook een vrijwillige bijdrage leveren. Right To play zet sport en spel in om kinderen in ontwikkelingslanden belangrijke vaardigheden en onmisbare kennis bij te brengen. Met behulp van lokale coaches krijgen 1 miljoen kinderen in meer dan 200 landen kans op een betere toekomst.

Noot aan de redactie (