Heijmans ONE verblijft tijdelijk in Breda


8 juni 2015

De Heijmans ONE verblijft tijdelijk in Breda, om daar te laten zien dat er bijzondere initiatieven zijn voor tijdelijke huisvesting. Het verplaatsbare, eenpersoonshuis van Heijmans staat voor in elk geval drie maanden op een prominente plek in de binnenstad van Breda aan de Chasse Promenade.
Naast een antwoord op de veranderende vraag van de woningmarkt, is de Heijmans ONE ook een antwoord voor tijdelijk ongebruikte terreinen in de stad.

De gemeente Breda heeft afgelopen jaren een flinke herprogrammeringsopgave gehad op het gebied van vastgoedprojecten (plannen geschrapt en plannen bijgesteld), en ook de komende jaren ligt de uitdaging erin om de plannen goed aan te laten sluiten bij de marktomstandigheden. De Heijmans ONE
laat zien dat met een mooi product en het denken in tijdelijke concepten de markt in beweging kan blijven. De Heijmans ONE richt zich op jonge professionals die een huis met een huurprijs tussen de 700 en 900 euro per maand zoeken en niet bij een wooncorporatie voor een woonruimte in
aanmerking komen. Het complete huis voor een persoon kan in een dag op tijdelijk ongebruikte terreinen worden geplaatst.

Naast de Heijmans ONE in Breda staat er ook nog een exemplaar op het Amsterdamse Zeeburgereiland. De verdere invulling zijn de gemeente en Heijmans nu over in gesprek.

Heijmans ONE

Heijmans ONE legt op intelligente wijze de verbinding tussen twee vraagstukken: het tekort aan goede tijdelijke huurhuizen en de troosteloze aanblik van leegstaande gebieden. Heijmans ONE is een mooi en compleet huis dat tijdelijk wordt geplaatst in leegstaande gebieden in de stad. Het
voorziet in alle benodigde faciliteiten, zoals een keuken, een badkamer, een ruime woonkamer met vide, een aparte slaapkamer en een eigen voordeur met een buitenterras.
Op dit moment wordt in Nederland gezocht naar partners en locaties waar de Heijmans ONE op grotere schaal kan worden geplaatst. De Heijmans ONE is beschikbaar vanaf EUR 75.000, inclusief plaatsing.

Meer informatie

Arjan Hofmann

Communicatiemanager

* ahofmann@heijmans.nl
* @arjan_hofmann
* Bekijk mijn profiel
* +31 (0)6 224 156 81

Anneke Timmermans-Dalhuisen

Vastgoedontwikkelaar

* atimmermans@heijmans.nl
* @AnnekeDalhuisen
* Bekijk mijn profiel
* +31 (0)6 118 755 14

* Deel op LinkedIn
* Deel op Twitter
* Deel op Facebook
* Deel via e-mail

* Deel op LinkedIn
* Deel op Twitter
* Deel op Facebook
* Deel via e-mail

Meer Heijmans

Eerste bewoner test Heijmans ONE
Vijf vragen aan

Carmen Felix

Eerste bewoner test Heijmans ONE
Lees verder
Een brug naar de toekomst in de oude hoofdstad van innovatie
Nieuws

Heijmans bouwt mee aan 3D print brug in Amsterdam

11 juni 2015
Bekijk dit bericht
"Gedurfd project dat gemeenten uitdaagt anders naar regels te kijken met betrekking tot huisvesting."
Nieuws

Heijmans ONE genomineerd voor Dutch Design Award

8 juni 2015
Bekijk dit bericht
Het verplaatsbare huis voor eenpersoonshuishoudens

Heijmans ONE

Het verplaatsbare huis voor eenpersoonshuishoudens
Bekijk deze pagina