Concept inrichtingsplan Oranjebuurt Dedemsvaart gereed


15 juni 2015

Het concept inrichtingsplan voor de Oranjebuurt in Dedemsvaart is gereed. Bewoners kunnen het plan bekijken en hun reactie geven op het plan tijdens de inloopbijeenkomst op maandag 22 juni van 19.00 tot 21.00 uur in mfc De Baron in Dedemsvaart.

Eind maart konden de bewoners van de Oranjebuurt tijdens een bijeenkomst aangeven wat zij in hun buurt waardevol vinden en behouden moet blijven, wat verbeterd kan worden en wat zij zelf daar aan kunnen doen. De resultaten hiervan zijn uitgewerkt en dat heeft geresulteerd in een concept
inrichtingsplan.

De bewoners van de Marijkestraat, Wilhelminastraat, Margrietstraat, Beatrixstraat, Irenestraat, Oranjestraat, Prins Bernhardstraat worden nu uitgenodigd te reageren op dit eerste plan.

Inloopbijeenkomst
In mfc De Baron kunnen de bewoners van de Oranjebuurt en overige belangstellenden tussen 19.00 en 22.00 uur zelf een moment kiezen om te zien wat de plannen zijn voor de buurt. Medewerkers van de gemeente en Woningstichting De Veste staan klaar om toelichting op het plan te geven en de
opmerkingen van de bezoekers te noteren.

In 2009 is door een aantal Wijkverenigingen en Plaatselijke Belangen aandacht gevraagd voor de openbare ruimte en de leefbaarheid van de woonomgeving. In sommige straten is de openbare ruimte, achterpaden, groen en speelvoorzieningen aan een opknapbeurt toe.

Opknappen
De gemeenteraad heeft middelen beschikbaar gesteld voor de uitvoering van een gemeentebreed programma. Doel is naast het verbeteren van de uitstraling van de straten, ook het stimuleren van werkgelegenheid.

Nu de nieuwbouwplannen van woningstichting de Veste in de Oranjebuurt in een vergevorderd stadium zijn, kunnen ook de woonstraten in de Oranjebuurt aangepakt worden. Het is de bedoeling om dit najaar te starten met het opknappen van de eerste woonstraten in de Oranjebuurt.