GS-besluiten 16 juni 2015


Inhoud

Jaarrapportage milieubelasting over 2014 van luchthavens in Drenthe

GS heeft kennis genomen van de jaarrapportage milieubelasting Regionale luchtvaart Drenthe 2014. De luchthavens in Drenthe hebben voldaan aan hun verplichtingen. De geluids- en veiligheidsnormen zijn niet overschreden.

Agenda Stad

GS hebben kennis genomen van het noordelijk bidbook Landstad en de door de NG4 (Groningen, Leeuwarden, Assen, Emmen) geformuleerde city deals.

Openstelling vernieuwd Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer

Op 1 januari 2016 gaat het vernieuwd landelijke subsidiestelsel Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer van start. Nieuw element is dat de provincie Drenthe niet langer contracten met ruim 300 individuele boeren sluit, maar met een overkoepelende organisatie, het Drents Collectief. De
uitvoeringskosten zullen daardoor aanzienlijk lager uitvallen. Ook zullen de beschikbare financiele middelen effectiever worden ingezet voor de natuurdoelen. De gebiedsaanvraag van het Drents Collectief kan tussen 18 juni en 18 juli 2015 bij de provincie Drenthe ingediend worden. Voor de
volgende vijf leefgebieden is een subsidieplafond ingesteld, te weten open grasland, open akkerland, droge dooradering, natte dooradering en water. In september zal duidelijk worden waar subsidie aan verleend wordt.

Laatst bijgewerkt op 16 juni 2015.