Kick off basisscholen project `Zwerfafval? Mooi niet!'


Basisschool De Vest in Hoogeloon is de eerste school die zich heeft aangemeld voor het zwerfafvalproject `Zwerfafval, mooi niet!' dat gratis wordt aangeboden door de gemeente Bladel.

De gemeente Bladel start komend schooljaar, 2015-2016, met een gratis zwerfafvalproject voor alle basisscholen. Daarmee wil de gemeente kinderen bewust maken van de gevolgen van zwerfafval voor het milieu en de eigen leefomgeving. Naast een gastles, bestaande uit opdrachten en een
zwerfafval-quiz, gaan de kinderen onderzoeken hoeveel zwerfafval er in de omgeving van de school ligt. Uiteindelijk moet het project het gewenste weggooigedrag van de kinderen en de mensen in hun omgeving versterken.

Aangrenzende gemeenten

Ook basisscholen in de aangrenzende gemeenten doen mee met het zwerfafvalproject. Zo hebben zich al verschillende basisscholen uit de gemeente Bergeijk en Eersel aangemeld.

Deelname

Alle basisscholen in de gemeente Bladel worden uitgenodigd om deel te nemen aan het gratis zwerfafvalproject. Afgelopen weken hebben alle basisscholen in Bladel hierover een brief ontvangen. Scholen kunnen zich met groep 6 en 7 inschrijven voor schooljaar 2015-2016.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over het project kunt u contact opnemen met mevrouw Madeleine Velthuizen (e-mail Madeleine@onsburo.eu).