Afvalinzameling


Door de nieuwe wijze van afvalinzameling is het voor de inzamelaar niet altijd meer mogelijk om restafval, GFT-afval en PMD tegelijkertijd op te halen met hetzelfde voertuig.

Daar waar het kan, gebeurt dit, maar het is dus ook mogelijk dat de inzamelaar op de inzameldag 2 of 3 keer door uw straat rijdt en telkens maar een bepaalde afvalfractie meeneemt. Laat uw container(s) en/of zakken dan gewoon aan de straat staan.
Als het afval er rond 18.00 uur nog steeds staat, wordt het waarschijnlijk niet meer opgehaald. In dat geval moet u dat de dag daarna voor 12.00 uur melden bij het Milieu Informatie Centrum (MIC), telefoon: 0800-0230336 (gratis), e-mail: diftar@diftar.info, website: www.miconline.nl.
Het MIC stuurt alle meldingen door naar de inzamelaar en zodra die heeft gereageerd, koppelt het MIC dat weer terug met de melder(s).

PMD-inzameling groot succes: meer dan 86% hergebruik

In 2014 is binnen de bebouwde kom van Netersel een afvalproef uitgevoerd. Onderdeel hiervan was de gescheiden inzameling van Metalen verpakkingen en Drankkartons (MD), naast de inzameling van Plastic (P), dat al langer apart wordt ingezameld.

De daarmee opgedane ervaringen waren zo positief dat besloten is om PMD vanaf 1 januari 2015 in de hele gemeente Bladel in te zamelen met een nieuwe gele PMD-zak, die elke 2 weken huis-aan-huis wordt opgehaald.

De inzamelresultaten van het 1e kwartaal 2015 zijn als volgt:

Maand Hoeveelheid (in kg)
Januari 30.580
Februari 34.780
Maart 52.700
Totaal 118.060

Het ingezamelde PMD wordt gesorteerd en de afzonderlijke stromen worden zoveel mogelijk weer geschikt gemaakt voor hergebruik. Inmiddels zijn ook de sorteerresultaten van de ingezamelde hoeveelheden bekend. In het eerste kwartaal van 2015 kan van al het aangeboden PMD-afval ruim 86% worden
hergebruikt. Een meer dan geweldig resultaat, mede dankzij u!

In de PMD-zak mogen alle verpakkingen van plastic en blik en ook de drankkartons, zoals plastic bakjes en flacons, conservenblikjes en frisdrankblikjes en lege pakken van zuivelproducten en vruchtensappen. Producten van plastic (zoals oud speelgoed) of metaal en ook piepschuim mogen er niet
in.