Veilig ondernemen begint hier!


De scan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) helpt agrariers bij de beveiliging van het bedrijf
Diefstal van diesel, kleine machines en gereedschappen; voor agrariers is criminaliteit op het platteland aan de orde van de dag.

Daarom gaven minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie en voorzitter Maat van Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland onlangs het startsein voor het platform 'Beveiligmijnboerenbedrijf.nu' waarmee boeren en tuinders aan de slag kunnen om hun bedrijf beter te beveiligen. Belangrijk
onderdeel op het platform is de gratis scan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Passende maatregelen

Op het platform Beveilig mijn boerenbedrijf vinden agrariers en tuinders ook informatie over de beveiliging van het boerenbedrijf, subsidiemogelijkheden en beveiligingsproducten. Na het laten uitvoeren van een scan door het CCV, kunnen de best passende preventieve maatregelen worden genomen.

Ervaring

CCV-directeur Patrick van den Brink, die de resultaten van een eerste scan overhandigde aan veehouder De Wit: "Agrariers kunnen zelf veel doen om de veiligheid van hun bedrijf op een hoger niveau te brengen. Onze ervaring met het uitvoeren van scans heeft geleerd, dat ondernemers meer uit de
scan halen dan zij in eerste instantie hadden verwacht. Het levert veel nieuwe inzichten op en daar kunnen ze mee aan de slag."

Subsidieregeling

Het ministerie van Veiligheid en Justitie maakt investeren in veiligheid aantrekkelijk met een nieuwe subsidieregeling. Gaan boeren of tuinders aan de slag met bijvoorbeeld een opritverklikker, een dieseltankalarm, of camerabewaking, dan kunnen zij de helft van hun investering terugverdienen.

http://www.ltoledenvoordeel.nl/beveiliging/

Bent u geen agrarier, maar wel ondernemer en heeft u interesse in een gratis veiligheidsadvies? Vraag ook meteen een Veiligheid Kleine Bedrijven-scan (VKB-scan) aan. Bijna 10.000 ondernemers gingen u al voor.