Subsidie particuliere woningverbetering


Vanaf 1 januari 2013 konden woningeigenaren subsidie aanvragen voor cascoverbeteringen aan hun woning. Het ging hierbij om het opheffen van bouwtechnische gebreken aan de fundering, gevels, vloeren en daken. Na de definitieve afrekening van de toegekende subsidies is er nog een bedrag van EUR
4.800,-- beschikbaar. Er is dus nog budget voor een of twee aanvragen.

Nieuwe aanvragen kunnen vanaf maandag 22 juni 2015 worden ingediend bij de balie van het gemeentehuis. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

De subsidie is ten hoogste 50% van de subsidiabele kosten. Zelfwerkzaamheid is ook mogelijk. Indien meer dan 25% van de werkzaamheden in zelfwerkzaamheid worden uitgevoerd, wordt het subsidiebedrag verminderd met 50%.

Particuliere woningeigenaren kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling onder de voorwaarden dat:

* de woning voor 1981 is gebouwd;
* de kosten van de te treffen voorzieningen meer dan EUR 5.000,-- zijn;
* de warmteweerstand (rc-waarde) van de te verbeteren gevel, vloer en het dak mag na het treffen van voorzieningen niet lager zijn dan 2 m2K/W;
* de te treffen voorzieningen niet uitsluitend of overwegend bestaan uit isolatiemaatregelen;
* de woning waaraan de voorzieningen zijn getroffen mag niet bestemd zijn om binnen een periode van tien jaar te worden afgebroken of een andere bestemming krijgen op basis van een gemeentelijk plan.

De subsidie moet eerst bij de gemeente worden aangevraagd en toegekend voordat daadwerkelijk met de werkzaamheden wordt begonnen. Het aanvraagformulier is te downloaden via www.kapelle.nl > Mijn Kapelle > Formulieren > Bouwen en wonen.