Nieuwe betaalmethoden bij parkeren op straat - Gemeente Alkmaar (per..


17 JUNI 2015, ALKMAAR

Samenvatting

Op 23 en 24 juni start Alkmaar met de ombouw van parkeerautomaten op straat. Parkeerders kunnen straks betalen met pinpas of creditcard (Mastercard en VISA). Het pinnen wordt extra gemakkelijk gemaakt door gebruik van Dip&Go, waarbij geen pincode ingevoerd hoeft te worden. Het ombouwen van de
parkeerautomaten gebeurt allereerst op de locaties Parcade, Harddraverslaan, Melcoplein en Hofplein. Na de zomer volgen de overige 116 parkeerautomaten op straat.

Met de nieuwe betaalmethoden, behoort betalen met muntgeld tot het verleden. Parkeerders krijgen in de eerste week hulp en instructie ter plaatse van speciale promotieteams. Zij beantwoorden vragen en geven uitleg over de nieuwe betaalmethoden. In de parkeergarages kunnen parkeerders altijd
nog zowel met muntgeld als pin en creditcard betalen.

Belparkeren
Ook belparkeren blijft nog steeds mogelijk, waarbij betaling via de mobiele telefoon plaatsvindt. Met belparkeren wordt per minuut en achteraf betaald, maakt de parkeerder geen gebruik meer van een parkeerautomaat en parkeert hij op kenteken.

Kentekenparkeren
De ombouw van de parkeerautomaten is de eerste stap naar volledig kentekenparkeren op straat. Vanaf februari 2016 moeten parkeerders bij het betalen ook het kenteken van hun voertuig bij de automaat invoeren. Het recht op parkeren wordt dan volledig digitaal vastgelegd en gecontroleerd.

Wethouder Elly Konijn (D66): "Met het ombouwen van de parkeerautomaten maakt Alkmaar parkeren in de stad nog makkelijker. Parkeerders hoeven niet meer op zoek naar kleingeld en kunnen op een veilige en eenvoudige manier betalen."

Eerder introduceerde Alkmaar al het belparkeren en het digitalevergunningenloket (E-Loket). Meer informatie: www.alkmaar.nl/parkeren.

0 0 0

Relevante links

Favicons?domain=www.alkmaar Parkeren in Alkmaar http://www.alkmaar.nl/parkeren http://www.alkmaar.nl/parkeren

Citaten

"Met het ombouwen van de parkeerautomaten maakt Alkmaar parkeren in de stad nog makkelijker. Parkeerders hoeven niet meer op zoek naar kleingeld en kunnen op een veilige en eenvoudige manier betalen." Wethouder Elly Konijn (D66)

Woordvoerder

* Default avatar2

Perstelefoon:

(072) 548 95 55