Twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden


Twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden

Laatste update:
17-06-2015 | 09:53

Middelburg - Dankzij de hulp van enkele alerte getuigen heeft de politie dinsdagavond twee jongens aangehouden voor een woninginbraak in de Wachttoren.

De politiemeldkamer kreeg rond 17.45 uur een melding van een mogelijke woninginbraak in de Wachttoren. Getuigen zagen twee jongens met een scooter. Een van hen hield zich verdacht op bij deze woning.

Burgernet

Onmiddellijk werd een Burgernetbericht verspreid. Deelnemers werden gevraagd uit te kijken naar een verdacht persoon op een rood-witte scooter met een gedeelte van het kenteken. Deze was voor het laatst gezien in de Reijersweg. Dit bericht werd naar ruim 2.000 deelnemers aan Burgernet
verstuurd.

Waardevolle tips

De politie ontving diverse meldingen. Onder andere meldde een getuige dat een van de jongens zich in het Meiveldpark zou bevinden. Rond 18.00 uur werd een 17-jarige inwoner uit Spijkenisse door een agent op het Meiveldpad aangehouden.

Onderzoek scooter

Uit het onderzoek bleek dat de scooter vermoedelijk toebehoorde aan een 17-jarige inwoner uit Oost-Souburg. Hij werd rond 18.40 uur door de politie in zijn woning in Oost-Souburg aangehouden. De scooter werd bij de woning aangetroffen.

Buit

De dader was vermoedelijk via een niet afgesloten deur de woning binnengekomen. De hele woning was doorzocht. Op de weg bij de woning werden diverse spullen aangetroffen, die buit waren gemaakt. Deze zijn in beslag genomen.

Hebt u informatie?

De jongens zijn overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg, waar ze zijn ingesloten. De politie heeft diverse getuigen gesproken, maar vermoedt dat meer mensen getuige zijn geweest van de inbraak of de verdachte jongens hebben gezien. Hebt u ook informatie? Bel dan met
de politie: 0900-8844.