Verdachte aangehouden voor overval op bejaarde vrouw


Verdachte aangehouden voor overval op bejaarde vrouw

Laatste update:
17-06-2015 | 10:18

Lelystad - Dinsdag 16 juni hield de recherche een 20-jarige man uit Lelystad aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een 90-jarige vrouw op 14 september 2014.

Overval

Die zondagavond 14 september zag het slachtoffer rond 18.30 uur een man voor de deur staan bij haar woning aan de Grietenij. Ze opende de deur waarna zij gelijk naar binnen werd geduwd. Twee mannen kwamen haar woning binnen en bedreigden haar. Ze doorzochten de woning en gingen er met sieraden
vandoor.

Aanhouding

Op dinsdag 9 juni besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de overval. Op woensdag 10 werd de zaak behandeld in bureau Flevoland. Mede dankzij tips van getuigen kon de recherche dinsdag 16 juni de Lelystedeling aanhouden. Hij zit vast, het onderzoek wordt voortgezet.

Specifieke getuige gezocht

Vlak voor de overval zouden twee jongens, die voldeden aan het signalement, gepraat hebben met een persoon in een rode scootmobiel. De recherche komt graag in contact met deze specifieke getuige. Hij/zij wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Lelystad via 0900-8844.