Veranderingen in de zorg


Actueel >> Nieuws >> Nieuwsberichten

Persoonsgebonden budget (PGB) in Brielle

Het zal u niet ontgaan zijn dat er de laatste tijd veel te doen is rondom de uitbetaling van Persoonsgebonden Budgets (PGB's) door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Ook in Brielle maken mensen gebruik van de mogelijkheid om voor de Wmo-zorg een PGB in te zetten, in totaal zijn dit 54 mensen.

In de afgelopen periode heeft een relatief klein aantal PGB-houders uit Brielle contact gezocht met de gemeente vanwege de problemen met de uitbetaling door de SVB. De gemeente heeft zich, binnen de mogelijkheden die er zijn, ingespannen om deze mensen zoveel mogelijk te ondersteunen bij het
vinden van een oplossing. Ook heeft de gemeente zelf de PGB-houders benaderd om er achter te komen hoe het declareren en uitbetalen van het PGB op dit moment verloopt.

Mocht u gebruikmaken van een PGB en problemen ondervinden met het indienen of ontvangen van de declaraties, dan is het uiteraard de bedoeling dat u dat eerst probeert op te lossen met de SVB. U kunt hiervoor onder andere terecht op www.svb.nl

Lukt u niet om er met de SVB uit te komen of heeft u andere vragen over uw PGB? Dan kunt u daarover contact opnemen met de afdeling Voorzieningen van de gemeente Brielle via t. 471111. We kunnen dan samen met u bekijken welke oplossingen er mogelijk zijn.