RTV Midden Brabant/ Langstraat Media in de schijnwerper


RTV Midden Brabant/ Langstraat Media in de schijnwerper

Elke maand plaatsen wij een artikel in de gemeentepagina in Weekblad Waalwijk waarin een maatschappelijk initiatief in Waalwijk zich presenteert. Met deze voorbeelden willen we laten zien wat er allemaal al gebeurt en willen we anderen inspireren.

1. Wie bent u en welk initiatief wilt u in de schijnwerper zetten?
Ik ben Rene Peters, voorzitter van Langstraat Media, voorheen RTV Midden Brabant, de lokale omroep van de gemeente Loon op Zand en Waalwijk. Er zijn ongeveer 60 vrijwilligers actief voor de radio, TV en kabelkrant uitzendingen, maar ook op locatie voor verslaggeving van sport, cultuur en
politiek in de regio.

2. Op welke manier draagt uw initiatief bij aan een prettige leefomgeving in de gemeente Waalwijk? Met andere woorden, wat houdt uw initiatief in?
Terwijl de mediaberichtgeving steeds sneller wordt, is er bij inwoners ook steeds meer interesse in wat er in hun eigen omgeving gebeurt. Langstraat Media vervult hierin al jaren een belangrijke functie. De uitzendingen uit de Grotestraat 409a worden dan ook voor en door inwoners van de
gemeente gemaakt.

3. Welke droom wilt u realiseren met uw initiatief?
Onze droom is om de langstraat regio van nieuws te voorzien en de omroep uit te bouwen tot een omroep voor de hele Langstraat. Lokale omroepen hebben het moeilijk, omdat ze financieel voor een groot deel afhankelijk zijn van sponsoring en giften. Door samen te werken met bijvoorbeeld HTR in
Drunen hopen we tot een omroep voor de Langstraat te komen. Meer financiering uit subsidie, donaties en sponsoring is nodig om meer en betere uitzendingen o.a. op TV te kunnen maken.

4. Welke tips/ ervaringen wilt u andere initiatiefnemers meegeven?
Zorg voor een goede inbedding in de maatschappij, werk met betrokken vrijwilligers die elk hun eigen netwerk meebrengen en ben actief in het bekendmaken van de activiteiten van je organisatie, bijvoorbeeld via Langstraat radio en TV!.

5. Hoe kunnen andere mensen contact met u opnemen? Bijvoorbeeld als zij zich bij uw initiatief willen aansluiten.
Neem contact op via e-mail info@langstraatmedia.nl, of telefonisch 0416-652652.

waalwijk voor elkaar

Foto: Gerard van Boxtel van GB Media Waalwijk.
Het bestuur van Langstraat Media snijdt de taart aan. Van links naar rechts Mark van Daalen, Rene Peters en Marcel Gremme.



Terug

* Gepubliceerd: 17-6-2015