Commissie wijst school af


Commissie wijst school af /

17 juni 2015 - Een ruime meerderheid van de fracties steunt het voorstel van het college om niet in te stemmen met het verzoek van de Stichting Islamitisch College om in Delft een Islamitische basisschool te mogen oprichten.

gemeenteraad

In de commissie spraken nagenoeg alle fracties zich uit voor een divers onderwijsaanbod en vrijheid van onderwijs, maar ook voor de levensvatbaarheid van scholen. De levensvatbaarheid van een Islamitische basisschool is volgens de wettelijke toets die het college heeft laten uitvoeren niet
aangetoond.

Jeugdhulp

VVD, ChristenUnie, SP en CDA lieten aan het eind van de bespreking van het voorstel over het lokaal inkoopplan jeugdhulp Delft 2016 weten dat ze in hun fracties gaan praten over het eventueel indienen van moties of amendementen.

Beschermd wonen

Het Inkoopkader/plan Wmo begeleiding en beschermd wonen Delft 2016 werd door nagenoeg alle fracties ondersteund. Alleen de SP nam het voorstel aan het eind van het commissiedebat mee terug naar de fractie.

Mantelzorg

De Uitvoeringsnota mantelzorg waardering en ondersteuning is door de commissie op verzoek van de ChristenUnie doorgeschoven voor bespreking na de zomervakantie. Andere fracties deelden het standpunt de nota nog niet te bespreken, omdat aanvullende informatie en plannen nog niet beschikbaar
zijn.



Een uitgebreid verslag leest u op de website van de gemeenteraad.