A9 dicht bij Haarlem-Zuid door fors ongeluk


17 juni 2015, 11:08

Woensdagochtend is op de A9 richting Alkmaar een groot ongeval gebeurd bij de afrit Haarlem-Zuid. De rijbaan is volledig afgesloten.

Tem minste 3 ambulances zijn ter plaatse om assistentie te verlenen. Ook de politie is met veel voertuigen aanwezig. De brandweer is bezig met het bevrijden van een van de betrokkenen. Drie auto's, die bij de aanrijding betrokken zijn, zijn fors beschadigd en zullen geborgen moeten worden. Ook
staan er meerdere vrachtwagens op de plaats van het ongeval. Of er ook een vrachtwagen bij de aanrijding betrokken is, is vooralsnog onduidelijk.

Het verkeer vanuit Haarlem-Zuid kan de A9 naar Alkmaar nog op, maar het verkeer dat vanuit Amstelveen naar Haarlem wil zal een andere route moeten kiezen.

Het is nog onduidelijk wanneer de weg vrijgegeven kan worden.

Update 11:20 uur

Rijkswaterstaat verwacht de weg niet voor 13.00 uur vrij te geven. Verkeer moet voorlopig omrijden via Amsterdam (route via de Coentunnel).

Update 11:29 uur

De brandweerwagens en ook een ambulance zijn zojuist vertrokken. Er staan inmiddels 2 bergers klaar om de betrokken voertuigen af te slepen.

Update 11:33 uur

De politie leidt het verkeer dat in de file stond nu langs het ongeval. De vrachtwagen die bij de aanrijding betrokken was, is nog rijdbaar en staat nu aan de voorkant van het ongeval.

Ook vanuit achterin de file wordt het ingesloten verkeer weggeleid.

Foto: (c) VID