Donderdag in `Bureau Rijnmond'


Donderdag in `Bureau Rijnmond'

Laatste update:
17-06-2015 | 12:02

Rotterdam - In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van verdachten van misdrijven. In aflevering 23 vragen zij de hulp van de kijkers bij de volgende zaken.

Echtpaar overvallen in woning

De politie is op zoek naar twee verdachten die een bejaard echtpaar op vrijdag 20 februari bruut hebben overvallen in een woning aan de Laan van Spaland in Schiedam. Toen de verdachten aanbelden, dacht de bewoner dat het de huisarts was, die hij even daarvoor had gebeld voor zijn zieke vrouw.
De verdachten liepen naar binnen, bonden hem vast aan een stoel en na het doorzoeken van de woning vertrokken zij met de buit.



Beroving op Vlietlaan

In deze uitzending ook aandacht voor een spraakmakende zaak uit 2014. Toen werd op 15 oktober een 62-jarige vrouw op de Vlietlaan met geweld beroofd van haar halsketting. Zij raakte zwaargewond toen ze tijdens de beroving door de auto van de daders werd meegesleurd. Intensief politieonderzoek
leidde naar de identiteit van vier verdachten, die vervolgens internationaal werden gesignaleerd. Dit voorjaar zijn alle vier verdachten in Roemenie aangehouden en inmiddels uitgeleverd.



Greep uit kassa

In een supermarkt aan de Mgr Nolenslaan in Schiedam heeft een man op brutale wijze een greep in de kassa gedaan. De diefstal is met de bewakingscamera's vastgelegd. Herkent u deze man?



Poging straatroof

Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes hebben twee jonge daders op 5 mei geprobeerd een jongen te beroven van zijn telefoon, als hij in de Van der Sluysstraat in Rotterdam in loopt. De beroving mislukte, de telefoon viel op de grond en de daders renden weg. Wie herkent de daders aan de
hand van hun signalement?



`Bureau Rijnmond' is donderdagmiddag rond half zes te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.