Plein Publiek: groot regionaal feest in Budel-Dorplein


Uitnodiging Plein Publiek- groot regionaal feest in Budel-Dorplein

Op zondag 28 juni a.s. staat het Sint Josephplein in Budel-Dorplein in het teken van Plein Publiek: een feestdag voor de hele regio. Met de leus "Kom proeven en zien bij `de Kantien'" wordt jong en oud uitgenodigd een kijkje te komen nemen op het plein voor de Cantine in Budel-Dorplein.

Plein Publiek: smakelijk en vermakelijk voor iedereen!

Plein Publiek is een:

* Kidsplein waar kinderen van alle leeftijden kunnen springen, knutselen, timmeren, geschminkt worden, een blotevoetenpad lopen of schatgraven met metaaldetectoren. Demo's en workshops (graffiti, breakdance) voor de wat oudere kinderen.
* Waterplein met een vijver en strandje, aquaria met vissen uit de beken in de regio en informatie over onze waterketen.
* Foodplein met streekgerechten, broodjes, borrelhappen en "thuisgerechtjes" van de bewoners van het AZC.
* Bodemplein met verschillende demo's en handboor- en pompwedstrijden.
* Podium met optredens van diverse lokale en regionale talenten.
* Bar met fris, wijn en Budels Bier, maar ook ambachtelijk ijs, een sappenbar en een barista voor de lekkerste verse koffie.
* Wandelroute door Budel-Dorplein. Vogels spotten. Een ritje met paard en wagen. Geocaching.
* Hardloopwedstrijd (inclusief Kidsrun)
* Taartenbakwedstrijd: Heel Budel Bakt.

Plein Publiek is het slotevenement van Actief Bodembeheer de Kempen (ABdK). Met Plein Publiek gaat ABdK terug naar waar het is begonnen, samen met de mensen voor en met wie de afgelopen vijftien jaar is gewerkt. Plein Publiek wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente
Cranendonck en het buurtplatform Dorplein Uniek. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de talloze vrijwilligers die zich met man en macht inzetten, zowel bij de voorbereiding als op de dag zelf, maar ook door de partners van ABdK die de verschillende activiteiten aanbieden.

Meer informatie, zoals het totale programma, staat op www.dorpleinpubliek.nl.