Verdachten van poging inbraak woning aangehouden


Verdachten van poging inbraak woning aangehouden

Laatste update:
17-06-2015 | 12:18

Alphen aan den Rijn - De politie heeft dinsdag 16 juni na een melding twee Alphenaren van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Planetensingel.

De politie kreeg even na 16.00 uur de melding dat een groepje jongens erg veel interesse hadden voor de woning. Agenten die naar de locatie reden zagen inderdaad drie jongens er vandoor gaan. Na een achtervolging hielden de agenten de twee verdachten aan op de Antaresstraat. De 18-jarige
verdachte verzette zich tijdens zijn aanhouding toen de agenten zijn mobiel in beslag namen en hem wilden boeien. Een derde jongen gaf daarbij een agent een duw waardoor deze over een bloembak viel. De jongen is daarna direct weggerend. De politie doet verder onderzoek.

1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke
seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. `1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.