Buurtbemiddeling ook de komende jaren actief in Zandvoort


Onlangs is het vernieuwde convenant buurtbemiddeling Zandvoort ondertekend door de samenwerkende partners. Buurtbemiddeling Zandvoort is opgericht in samenwerking met woonstichting de Key, MeerWaarde, de politie en de gemeente Zandvoort.

De opdrachtgevers hebben afspraken gemaakt over de kwaliteit van de organisatie en uitvoering van buurtbemiddeling tot 1 januari 2018. Bijvoorbeeld over privacybescherming van inwoners en hoe inwoners aan informatie komen over buurbemiddeling.

Overlast tussen buren
Inwoners van de gemeente Zandvoort kunnen bij Buurtbemiddeling terecht met vragen die betrekking hebben op overlast tussen buren. Het gaat dan bijvoorbeeld om overhangend groen, erfafscheiding, geluidsoverlast, parkeerproblemen en overlast veroorzaakt door huisdieren. Buurtbemiddeling biedt
inwoners aan om (als het zelf niet lukt) onder begeleiding in gesprek te komen met hun buren over een bepaald probleem. Er hoeft niet altijd sprake te zijn van ruzie; ook onduidelijkheid of irritatie kunnen een normaal gesprek in de weg staan.

Overlastspreekuur in Zandvoort Noord
Als de drempel te hoog is om contact op te nemen kunnen inwoners wekelijks terecht op het overlastspreekuur in Zandvoort Noord van de wijkagent, Jacques Lambermon.
Om de week schuiven de partners: Buurtbemiddeling, De Key en de gemeente aan.

Kleine en grote problemen kunnen worden aangekaart en samen zal worden gezocht naar mogelijke oplossingen. De bedoeling is dat inwoners kunnen binnenlopen voordat zaken zijn geescaleerd of groter zijn geworden. En wil men een op een met de wijkagent in gesprek dan kan dat ook tijdens het twee
wekelijks spreekuur van de wijkagent ook tweewekelijks op de dinsdagavond.

Wijkspreekuur
Wijkspreekuur iedere dinsdag met de wijkagent in Zandvoort Noord in Pluspunt, Flemingstraat 55, 2041 VW Zandvoort.
In de `even' weken met de wijkagent, de Key, Buurtbemiddeling en de gemeente van 14.30-16.30 uur. In de `oneven' weken met de wijkagent van 19.00-21.00 uur.

Vrijwilliger bij Buurtbemiddeling?
Buururtbemiddeling is op zoek naar Zandvoorters die als vrijwillig bemiddelaar aan de slag willen gaan. Interesse? Neem dan contact op met buurtbemiddeling, telefoon 023-5698883,

Meerwaarde: telefoon 023-5698883,
buurtbemiddeling@meerwaarde.nl
www.meerwaarde.nl/contact,
Cooerdinator: Hilde Faber

buurtbemiddeling

Wijkspreekuur in Pluspunt. Van links naar rechts, wijkagent, Jacques Lambermon, Hilde Faber van Buurtbemiddeling, Marcel Veraart van de Key en Martijn Akkerman van de gemeente Zandvoort.