Combicoaches enthousiasmeren sportverenigingen


woensdag 17 juni 2015

Vrijwilligers van 25 sportverenigingen namen op 9 juni deel aan een interactieve bijeenkomst in het Esdal College in Borger.

Logo gemeente Borger-Odoorn Klik om te vergroten

De combicoaches sport en onderwijs van de gemeente wilden met de avond sportclubs inspireren en kennis en ervaringen laten uitwisselen.

Interactief

FC Groningen-directeur Hans Nijland leidde de avond in en vertelde over de maatschappelijke rol van zijn club, aan de hand van de recente bekerwinst. De verenigingen werden vervolgens door Nijland bevraagd over hun eigen maatschappelijke betrokkenheid, waarover ook panelleden Frits Alberts (
wethouder en voorzitter van Jeugdsportfonds Drenthe) en Anne Prins (verenigingsadviseur van SportDrenthe) hun mening gaven. Daarna volgden de deelnemers verschillende workshops over de kansen die verenigingen krijgen door de decentralisatie van overheidstaken in het sociaal domein. De
vrijwilligers maakten hier onder andere kennis met medewerkers van de drie sociale teams. Een goede basis voor nauwere samenwerking.

Was u niet aanwezig en bent u wel geinteresseerd in de kansen voor uw verenigingen in het sociaal domein ? Neem dan contact op met Niels Frietema via n.frietema@borger-odoorn.nl of 06 20 89 69 10.





Nieuwsberichten