Integrale handhavingsactie in gemeente Drimmelen


Integrale handhavingsactie in gemeente Drimmelen

Vrijdag 12 juni 2015 vond in Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen en Alphen-Chaam een integrale handhavingsactie plaats.

Hiervoor bundelden 20 medewerkers van de deelnemende gemeenten, politie en Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant hun krachten. In totaal zijn 19 panden bezocht, waaronder diverse cafes, cafetaria's en restaurants. De actie is rustig verlopen.

Resultaten Drimmelen

In de gemeente Drimmelen zijn 3 panden bezocht. In twee eetcafes was de hygiene niet op orde, zoals de installaties voor vetafscheiding, koelinstallaties en afzuigsystemen. In een van deze eetcafes waren de brandblussers niet gekeurd. Verder werd er een kansspelautomaat aangetroffen terwijl
hiervoor een vergunning ontbrak.

In een eetgelegenheid wordt nog nader onderzoek gedaan naar het illegaal schenken van alcohol.

Toezicht en handhaving

Elf gemeenten en veiligheidspartners in het politiedistrict Baronie werken nauw samen op het gebied van veiligheid, toezicht en handhaving. Doel van de samenwerking is om in de deelnemende gemeenten de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren en criminaliteit tegen te gaan. Door het
uitwisselen van kennis en capaciteit kan efficienter worden opgetreden tegen illegale activiteiten, fraude, misbruik en andere overtredingen.