Politie stuit op hennep en vuurwapens bij onderzoek naar growshop


Politie stuit op hennep en vuurwapens bij onderzoek naar growshop

Laatste update:
17-06-2015 | 14:04

Zutphen/Apeldoorn - In een onderzoek naar een growshop in Zutphen heeft de politie op dinsdag 16 juni twee verdachten aangehouden. De politie startte een onderzoek nadat er informatie binnenkwam waaruit bleek dat er mogelijk hennepstekken verkocht werden in de winkel.

Dinsdagochtend viel de politie de growshop aan de Kruisstraat binnen. De eigenaar van de winkel is daar meteen aangehouden. Ook is er een woning in Apeldoorn doorzocht. Daar werd een vrouw aangehouden.

Wetswijziging

In de growshop werden zaken aangetroffen die strafbaar zijn, sinds een wetwijziging op 1 maart 2015. Growshops zijn toen gewaarschuwd dat het niet langer is toegestaan om een combinatie van goederen voorradig te hebben die gebruikt kunnen worden voor de teelt van hennep.

Vuurwapens en hennep

Zowel in het huis in Apeldoorn als in de growshop werd beslag gelegd op meerdere zaken. De politie heeft administratie en enkele duizenden euro's aan contant geld in beslag genomen. Ook werden er ruim 400 hennepstekken gevonden, twee handvuurwapens en harddrugs. Verder is er beslag gelegd op
drie auto, een quad en een scooter. De politie en het Openbaar Ministerie leggen bij dit soort zaken beslag op waardevolle spullen om eventueel crimineel verkregen winsten af te pakken.



(2014081306)