Twee podiumplaatsen tijdens Luxemburgse Jeugd Kampioenschappen


In het weekend van 12 t/m 14 juni kwamen zes Nederlandse jeugdspelers in actie tijdens de Internationale jeugd kampioenschappen van Luxemburg. In de categorieen junioren t/m pupillen was Nederland telkens met een speler vertegenwoordigt. Uiteindelijk werden mooie resultaten neergezet en gingen
er drie bekers mee terug naar huis.

6^de plaats voor Lode Hulshof
In de poulefase wist de pupil drie van zijn vijf wedstrijden te winnen, hiermee eindigde hij (op onderling resultaat) op de derde plaats in de poule. Uiteindelijk werd de jonge speler 6^de bij de pupillen. Yijun Zhong uit Shanghai ging er met de eerste prijs vandoor.

Emine Ernst net naast het podium
Emine Ernst behaalde bij de meisjes pupillen een mooie tweede plaats in de poule. Emine verloor slechts een wedstrijd, tegen de uiteindelijke winnaar Alexandra Kaufmann. Uiteindelijk eindigde de jonge speelster op een vierde plaats, net naast het podium maar wel goed voor een beker.

Emine Ernst eindigde net naast het podium op plaats 4

Nolan Schultz 11^de bij cadetten
Nolan Schultz werd laatste in zijn poule. De speler behaalde een 11^de plaats door de 3-1 winst op Steven Georges (Luxemburg).

Sharon Janssen 15^de na sterke poulefase
Sharon Janssen behaalde bij de meisjes cadetten een derde plaats in de poule. Met drie winstpartijen en twee verliespartijen moest de speelster het op onderling resultaat afleggen tegen Julie Krippes. Dit resulteerde in een 15^de plaats in het toernooi, al waren de verschillen af en toe erg
klein.

Een derde plaats voor Colin Rengers
Colin Rengers wist het podium te halen in Luxemburg. Hij werd derde achter Yishun Huans (Shanghai) en Dimitri Brunner (Zwitserland). In de poulefase wist de speler al zijn wedstrijden te winnen.

Shuohan Men tweede bij de junioren
Shuohan Men werd (als cadet) tweede bij de meisjes junioren, zij hoefde alleen Li Yilin (Shanghai) voor zich te laten op het podium. In de poulefase eindigde Shuohan Men achter Li Yilin, dit was de enige wedstrijd die werd verloren.

Het Nederlandse team eindigde met alle resultaten uiteindelijk als vierde in Luxemburg, achter Shanghai, Baden-Wuerttemberg en het Westdeutscher TT Verband. In totaal deden er 18 teams mee uit landen Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Polen en Shanghai.

Alle resultaten uit Luxemburg zijn terug te vinden op de website van de nationale bond.

NTTB/WO