Ruim 2000 hectare geherstructureerd sinds 2013


Ruim 2000 hectare geherstructureerd sinds 2013

17-06-2015

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij heeft in 2014 een positieve impuls aan de Brabantse economie gegeven.

De investeringen in bedrijven en projecten, het aantal gerealiseerde arbeidsplaatsen, de herstructureringen van bestaande bedrijventerreinen en de innovatieve ontwikkelingen in de topsectoren stimuleren de economische groei in Brabant.

Herstructurering

In het kader van de herstructurering van bestaande bedrijventerreinen in Brabant heeft BOM Bedrijfslocaties in 2014 opnieuw vorderingen gemaakt. Hoewel in 2013 de meerjarige doelstelling tot en met 2015 was gehaald (1.795 hectare), is in 2014 nog eens 355 hectare geherstructureerd waarmee het
totaal uitkwam op 2.195 hectare.

Topclusters versterken

BOM Bedrijfslocaties is in toenemende mate ook betrokken bij de kwalitatieve verbetering van bedrijventerreinen en werklocaties. De topclusters worden verder versterkt door de (her)ontwikkeling en herstructurering van innovatie bevorderende werklocaties, zoals campussen en sciences parks.
Eind 2015 loopt de opdracht van de provincie aan de BOM af. Mede op basis van de evaluatie wordt gekeken of en op welke manier de BOM aan het werk gaat voor de Provincie.

Resultaten

Op het bedrijventerreinen Hoogeind (Induma Oost) in Helmond is de herstructurering naar aanleiding van de subsidie succesvol afgerond. Daarbij is tevens ervaring opgedaan met de pilot "vraaggericht ontwikkelen". Deze ervaring wordt nu ook ingezet bij het project Induma-West.

Meer informatie: www.bom.nl
Hans Bierens