Gemeente ondersteunt deelname jeugd aan activiteiten


In Horst aan de Maas kunnen gezinnen een beroep doen op drie fondsen om jeugd `mee te laten doen'.

Deelnemen is belangrijk

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het deelnemen aan sociale activiteiten met leeftijdsgenoten een belangrijke bijdrage levert aan de sociale ontwikkeling van het kind maar ook in het belang van de gezondheid, ontplooiing van talenten, bijdrage aan weerbaarheid en meer zelfvertrouwen.
Deelnemen in sport, spel, verenigingen en culturele activiteiten is daarom van belang.

Alle kinderen doen mee

Gemeente en participanten willen deelname van zoveel mogelijk kinderen stimuleren. Belangrijke doelgroep hierbij zijn kinderen uit gezinnen die dit financieel moeilijk op kunnen brengen. In Horst aan de Maas kunnen gezinnen een beroep doen op drie fondsen om jeugd `mee te laten doen':

* Stichting Leergeld,
* Jeugdsportfonds Limburg en
* Jeugdcultuurfonds Limburg.

Omdat we te maken hebben met drie fondsen komt een breed aanbod aan activiteiten voor een vergoeding in aanmerking.

Aanvragen

De mogelijkheden om een tegemoetkoming te krijgen zijn ruimer dan u misschien zou verwachten. De fondsen zijn niet alleen bedoeld voor mensen met een uitkering; ook gezinnen waarvan het inkomen op of net boven het minimumloon ligt kunnen in aanmerking komen. Stichting Leergeld kan met een
vrijwilliger de deelnamemogelijkheden van uw kinderen bespreken en waar nodig ondersteuning bieden op gebied van sport-, cultuur- en schoolactiviteiten. Als u dit wenst kan een aanvraag voor het jeugdsportfonds of het jeugdcultuurfonds ook door een medewerker van de gemeente worden ingediend.
Kijk hier voor meer informatie.



IFrame