Overlopen inbrekers mishandelden bewoner


Overlopen inbrekers mishandelden bewoner

Laatste update:
17-06-2015 | 15:13

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Heukelom - Twee nog onbekende daders werden overlopen bij een woninginbraak. Om te kunnen ontkomen mishandelden ze de bewoner.

Het misdrijf vond plaats op dinsdagavond 16 juni 2015 rond 20.00 uur aan het Baaneind. De bewoners arriveerden op dat moment bij hun huis en zagen twee onbekende mannen in de woning. De bewoner nam een honkbalknuppel ter hand, die bij de achterdeur lag. Hij werd echter direct belaagd door de
twee daders. Ze werkten hem naar de grond, waarna hij een trap kreeg. De 70-jarige man raakte daarbij lichtgewond Beide verdachten zagen vervolgens kans om te ontkomen.

Slachtofferhulp

De buit bestond uit een mobiele telefoon, sieraden en sleutels. De gedupeerde bewoners deden aangifte. Ze waren erg aangedaan omdat het niet de eerste keer is dat er bij hen werd ingebroken. De politie schakelde slachtofferhulp in voor het echtpaar. Bij het sporenonderzoek bleek dat de
achterdeur geforceerd was en het hele huis doorzocht was.

Geen overval

In eerste aanleg werd verondersteld dat het om een overval ging. Dit stond vermeld in het Burgernetbericht.Later bleek het te gaan om een inbraak, waarbij de daders geweld pleegden om te kunnen ontkomen.