Spectaculaire daling woninginbraken Noord


Spectaculaire daling woninginbraken Noord

Laatste update:
17-06-2015 | 15:21

Amsterdam - Het aantal woninginbraken is in Amsterdam-Noord in de eerste 24 weken van 2015, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, spectaculair gedaald.

De daling met 47% is mede te danken aan de alertheid van de inwoners van Noord en hun meldingsbereidheid.

Pluim voor de burgers

Het succes is mede te danken aan de burgerparticipatie die de politie een warm hart toedraagt. De politie kan het terugdringen van de criminaliteit niet alleen. Zij geeft de inwoners die adequaat de meldingen hebben gedaan dan ook een pluim. De politie zit de criminelen op hun huid en past in
samenwerking met het Openbaar Ministerie de nodige maatregelen toe.



Zomerperiode

Het aantal inbraken verminderde in deze periode met 287, maar daarmee is de politie er nog niet. Het basisteam Boven-IJ wil het aantal woninginbraken nog verder terugdringen. Hiervoor is de hulp van de inwoners van Amsterdam Noord absoluut noodzakelijk. Vooral in de zomerperiode is de kans
groot dat het dievengilde gebruik maakt van de gelegenheid. Bewoners zijn langdurig weg en bij de thuisblijvers staan deuren en ramen in de warme periode nog wel eens open.



Tips

Om de buurt nog veiliger te maken staan op politie.nl een aantal tips om woninginbraken tegen te gaan. De politie benadrukt dat bij verdachte situaties 112 gebeld kan worden. Het melden van criminele activiteiten kan ook anoniem via 0800-7000.