Wandelvierdaagse Alkmaar uitstekende voorbereiding op vierdaagse van Nijmegen

Alkmaar, 13 april 2015

Wandelvierdaagse Alkmaar uitstekende voorbereiding op vierdaagse van Nijmegen

- Nu ook de Halve 4Daagse wandelen in Alkmaar -

Van woensdag 17 t/m zaterdag 20 juni vindt de 9e editie van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar plaats. Dit is precies een maand vóór de vierdaagse van Nijmegen, waardoor deze wandelvierdaagse aan de Noord-Hollandse kust perfect past in het voorbereidingstraject van veel wandelaars. In Alkmaar staan er zowel korte als lange afstanden op het programma: 8,5 - 15 - 20 - 25 en 40 km. Op deze manier krijgen ook de minder getrainde wandelaars de kans om een echte vierdaagse happening mee te maken. Uniek in Nederland is de primeur van de Halve 4Daagse, die op 19 en 20 juni gewandeld kan worden.

De stad Alkmaar met haar gezellige binnenstad en in de directe omgeving het strand, de duinen, de Staatsbossen van Schoorl, het typisch Noord-Hollandse polderlandschap, de Schermermolens en de historische Westfriese Omringrijk lijkt gemaakt te zijn voor wandelen. Strandliefhebbers kunnen vooral tijdens de langste afstand van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar hun hart ophalen. De 40 km biedt twee dagen een route over het Noordzeestrand. Op de eerste wandeldag wandelt men richting Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Camperduin en óók op de derde dag volgt een prachtig parcours door het duingebied en over het strand richting Bakkum en Castricum aan Zee.

Halve 4Daagse

Nieuw is de Halve 4Daagse, waarbij twee dagen de afstanden 8,5 - 15 - 20 - 25 of 40 km, gelijk aan de hele vierdaagse, afgelegd kunnen worden. De hoogtepunten zijn onder meer de Abdij in Egmond Binnen, de duinen en het strand bij Castricum en Onze Lieve Vrouwe ter Nood in Heiloo. Op de tweede en laatste wandeldag wordt d’Oude Stadroute afgelegd, waarna de bijzondere intocht over de rode loper naar de finish op het Waagplein plaatsvindt.

Vier start- en finishlocaties

De start en finish van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar zijn dagelijks op een andere locatie, waardoor een grote variatie in de routes kan worden aangeboden. Organisator Le Champion zet pendelbussen in om de deelnemers vanaf NS-Station Alkmaar naar deze verschillende locaties te vervoeren. Op de laatste dag vindt de finish plaats op het Waagplein. Na een feestelijke intocht dwars door het centrum van Alkmaar worden de wandelaars op kaasberries door het Waaggebouw gedragen.

Inschrijven

Wandelaars kunnen zich inschrijven op www.pluswandel4daagsealkmaar.nl. De inschrijving sluit zondag 31 mei. Bij de Plus Wandel4Daagse Alkmaar geldt geen deelnemerslimiet.

Organisatie Le Champion

De Plus Wandel4Daagse Alkmaar is een evenement van Le Champion. Deze sportevenementorganisatie is bekend van een aantal grote wandeltochten in Noord-Holland, zoals de Dam tot Dam Wandeltocht, de Egmond Wandel Marathon, de 30 van Zandvoort en de Fjoertoer Egmond. Daarnaast organiseert Le Champion ook hardloop- en fietsevenementen. De bekendste zijn de Dam tot Damloop, de TCS Amsterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Ronde van Noord-Holland en de Dam tot Dam FietsClassic.