Brainstormbijeenkomst Mantelzorg

Veranderingen in de zorg

De gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne organiseren op 17 juni een brainstormbijeenkomst `Mantelzorg 2015 en verder'.

De gemeenten Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis bieden al ondersteuning in verschillende vormen, maar door veranderingen in beleid is het nodig om het mantelzorgbeleid bij te stellen.

Wij willen inwoners graag betrekken bij de concrete uitwerking hiervan. JSO, ( kennis- en adviesbureau) zal deze bijeenkomst inhoudelijk ondersteunen.

Datum: woensdag 17 juni a.s

Tijd: 19.30 - 21.50 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Locatie: Bres- theater, Grooteplein 1 in Brielle

Doel van de avond

Tijdens deze bijeenkomst gaan wij graag met u in gesprek over:

* Het ondersteuningsbeleid voor mantelzorgers in het algemeen maar ook op specifiekere thema's. Bijvoorbeeld: respijtzorg (vervangende mantelzorg), ondersteuning van jonge mantelzorgers, mantelzorgers van dementerende ouderen en mantelzorgers die werken.

* De vormgeving van de jaarlijkse blijk van waardering aan mantelzorgers, die vanaf dit jaar een verantwoordelijkheid van de gemeente is geworden.

De opbrengst van de avond gebruiken we voor de verdere invulling van het beleid en hopen daarmee zo veel mogelijk aan te sluiten bij de behoeften en wensen van mantelzorgers.

Voor wie is de avond bedoeld?

De bijeenkomst is bedoeld voor mantelzorgers, formele en informele ondersteuningsinstellingen, scholen, adviesraden en gemeenteraadsleden.

Komt u ook?

U kunt zich tot 11 juni aanmelden bij Petra van Munster (per e-mail via p.munster@brielle.nl of telefonisch via 471157). U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en het programma van de bijeenkomst op 17 juni.