Opnemen positionele therapie in algoritme voor de behandeling van slaap-apneu is kosteneffectief

Sleep Specialists, LLC systeem voor slaap-apneu gebruikt in onderzoek naar kosteneffectiviteit
BALA CYNWYD, Pennsylvania, 18 juni 2015 /PRNewswire/ -- Sleep Specialists, LLC, een bedrijf voor medische apparatuur dat zich gespecialiseerd heeft in slaaptherapie, heeft vandaag aangekondigd dat hun door de FDA goedgekeurde Zzoma positioneringsysteem is gebruikt tijdens een klinisch onderzoek naar de kosteneffectiviteit van het opnemen van positionele therapie in de behandeling van obstructieve slaap-apneu (OSA). De resultaten werden gepresenteerd tijdens de 29(e) Jaarlijkse Vergadering van de Associated Professional Sleep Societies in Seattle, Washington.

Het nieuwe onderzoek werd uitgevoerd vanuit Temple University in Philadelphia, waarbij patienten van de Law Enforcement Health Benefits (LEHB) organisatie waren betrokken. Na een screening via een vragenlijst waarmee patienten met een hoog risico op OSA waren geidentificeerd, bleken 54 van de 59 patienten (91%) OSA te hebben, tijdens een slaaponderzoek bij hen thuis. In 24% van de gevallen hadden patienten aan de slaappositie gerelateerde OSA, waarbij bleek dat, met gebruik van het Zzoma positioneringsysteem als belangrijkste behandeling, een kostenbesparing van 21% werd bereikt, in vergelijking met behandelingen waarbij alle patienten zouden worden behandeld met Continuous Positive Airway Pressure (CPAP)-therapie. Conclusie: Het opnemen van positionele therapie in het behandelingsalgoritme voor OSA is kosteneffectief.

Positionele slaap -pneu komt veel voor bij patienten met obstructieve slaap-apneu en de behandeling kan zo eenvoudig zijn als het voorkomen dat de patient op zijn of haar rug slaapt. Zzoma is een apparaatje dat op het bovenlijf van de patient gedragen wordt, waarbij het de patient in de zijligging houdt, hiermee voorkomend dat de patient op zijn of haar rug kan draaien. Clinici kunnen Zzoma als eerstelijnsbehandeling voorschrijven of als alternatieve behandeling voor patienten die orale applicaties, of de Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) therapie, niet tolereren. Een onderzoek in de Journal of Clinical Sleep Medicine wees uit dat Zzoma gelijke resultaten behaalde in vergelijking met de CPAP-therapie in de behandeling van patienten met positionele OSA. Zzoma wordt gebruikt in de behandeling van OSA in de V.S, Australie, Ierland, Finland, Engeland, Spanje, Denemarken en andere landen.

"Zzoma is zowel een betaalbaar als een comfortabel systeem in vergelijking met CPAP," zegt Sila Yesilsoy, COO van Sleep Specialists, LLC. "Het nieuwe onderzoek toont enkel aan wat wij al wisten: het opnemen van een positioneringsysteem in het behandelingsalgoritme voor slaap-apneu behandeling algoritme is zeer kosteneffectief."

Over Sleep Specialists, LLCSleep Specialists, LLC (www.ZzomaOsa.com [http://www.zzomaosa.com/]) is een bedrijf voor medische apparatuur dat zich specialiseert in slaaptherapie. Ons team van gekwalificeerde artsen ontwikkelde Zzoma(R), een door de FDA goedgekeurd Klasse II (enkel op voorschrift van de arts) medisch apparaat voor de behandeling van slaap-apneu. Het bedrijf heeft haar hoofdvestiging in Bala Cynwyd, Pennsylvania, en werkt met verscheidene distributeurs.

Sleep Specialists, LLC

CONTACT: CONTACTPERSOON: Sila Yesilsoy, +1-215-313-3860,syesilsoy@2zmedical.com

Web site: http://zzomaosa.com/