Snelle aanhoudingen na diefstal uit woning


Snelle aanhoudingen na diefstal uit woning

Laatste update:
20-06-2015 | 10:38

IJmuiden - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 mannen en een vrouw aangehouden, op verdenking van diefstal.

Rond 01:45 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een 18-jarige vrouw een diefstal had gepleegd in een woning aan de De Roemerstraat. De eigenaar die deze diefstal wilde voorkomen, zou hierbij lichtgewond zijn geraakt.

De politie is ter plaatse gegaan en een van de politie-eenheden zag een auto met hoge snelheid over de Lange Nieuwstraat rijden, kort na de melding. Hierop werd deze auto tot stoppen gedwongen. In de auto bleken drie mannen in de leeftijd van 18 t/m 34 jaar te zitten en een 18-jarige vrouw uit
Zwolle.

Nader onderzoek wees uit dat de 18-jarige vrouw de verdachte was van de diefstal uit de woning aan de De Roemerstraat. De IJmuidenaar die de diefstal wilde voorkomen, raakte hierbij lichtgewond. Hij werd door de politie voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht, maar hoefde daar
niet te blijven.

Alle vier verdachten zijn door de politie aangehouden en ingesloten. Onderzocht wordt of zij meer op hun kerfstok hebben.

2015150105