Persbericht: Van der Breggen pakt brons bij Europese Spelen


Persbericht: Van der Breggen pakt brons bij Europese Spelen
Geplaatst op 20 juni 2015

Nieuwegein/Baku, 20 juni 2015 - Wielrenster Anna van der Breggen heeft zaterdag bij de Europese Spelen in Baku de bronzen medaille behaald. Ellen van Dijk eindigde als vierde.



Lange tijd bleef het peloton compleet. Halverwege de koers snelden een groep van acht rensters weg uit het peloton. Hierbij zaten ook de Nederlandse vrouwen Anna van der Breggen, Ellen van Dijk en Lucinda Brand.

Na twee rondes halveerde deze kopgroep. Van Dijk, Van der Breggen, de Poolse Katarzyna Niewiadoma en de Wit-Russische Alena Amialiusik maakten in de slotrondes de wedstrijd hard. Na een demarrage uit deze kopgroep kon alleen Van Dijk niet volgen. Het leek er nog even op dat Van Dijk terugkwam
bij de groep en mee ging strijden om de medailles, maar na een nieuwe demarrage kon ze niet volgen.



Van der Breggen geklopt in sprint

Vanaf dat moment stond Van der Breggen er definitief alleen voor. Niewidoma, ploeggenote van Van der Breggen bij Rabo-Liv, en Amialiusik bleven tot aan de eindsprint in het wiel zitten van de Nederlandse. Pas 400 meter voor de finish trokken de dames de sprint aan, waarnaar de kansen van Van
der Breggen verkeken waren. De 25-jarige Zwolse kwam uiteindelijk als derde over de finish. De vierde plek was voor Van Dijk. Annemiek van Vleuten eindigde als 7e, Amy Pieters 19e, Lucinda Brand 24ste. Chantal Blaak is niet gefinished.



Goud verloren

Anna van der Breggen kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. "Natuurlijk ben ik blij met brons, maar er had vandaag veel meer ingezeten. Ik voelde me onwijs sterk, maar dan net niet de sprint kunnen doortrekken tot de finish voelt als een gemiste kans."