Hennepplantage ontmanteld, 3 verdachten aangehouden


Hennepplantage ontmanteld, 3 verdachten aangehouden

Laatste update:
20-06-2015 | 13:45

Broek op Langedijk - De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Klaversloot een hennepplantage aangetroffen en ontruimd. Drie verdachten, twee Alkmaarders van 39 en 45 jaar en een 40-jarige Haarlemmer werden hierbij aangehouden. Twee van deze aangehouden verdachten zijn lid van een
Outlaw Motor Gang.

De hennepplantage met 538 hennepplanten werd ontmanteld en de planten werden vernietigd, evenals het overig materiaal van de hennepkwekerij.

De stroom voor de hennepplantage bleek illegaal afgetapt en het energiebedrijf is ter plaatse gekomen voor de nodige maatregelen.

Alle drie mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Outlaw bikers

De meeste leden van motorclubs zijn normaal geintegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gang, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde 'outlawbikers' vertonen
normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen.

Aanpak

De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (OM, gemeenten etc.). Het is bekend dat individuele leden van dergelijke gangs betrokken zijn bij
criminele en/of ondermijnende activiteiten. Al sinds 2011 nemen politie en justitie dat uiterst serieus, daarin gesterkt door de Minister van Justitie.