Veiligheidscontrole Harderwijk


Veiligheidscontrole Harderwijk

Laatste update:
20-06-2015 | 14:26

Harderwijk - Vrijdag 19 juni vond er weer een intensieve veiligheidscontrole plaats door de politie en vele partners tussen 13.00 en 21.00 uur op de Flevoweg in Harderwijk. De veiligheid in het verkeer en het tegengaan van allerlei soorten criminaliteit stonden voorop.

De samenwerking van Politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Rijkswaterstaat, de RDW en de gemeente Harderwijk bleken wederom waardevol voor een effectieve controle.

Controle, inbeslagname en aanhouding
Gedurende de middag en avond werden meer dan 150 bestuurders van voertuigen gecontroleerd op alcoholgebruik, meer dan 25 bekeuringen werden uitgeschreven en een verdachte werd aangehouden. Meerdere gebruikershoeveelheden hennep, een honkbalknuppel en een pepperspray werden in beslag genomen.

Een 50-jarige man uit Elburg werd na een ANPR-hit aangehouden op verdenking van verduistering van een personenauto van een autobedrijf in Zwolle. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bekeuringen en openstaande boetes
Bekeuringen werden voornamelijk uitgeschreven voor het rijden met gladde banden, rijden zonder geldig rijbewijs en andere technische gebreken. Ook voor te donkere ruiten, te zware lading en een te snelle bromfiets op een rollertestbank werden processen-verbaal uitgeschreven. De parketpolitie
inde in totaal EUR 17.492,- aan openstaande boetes.

Mede door de inzet van vier ANPR-voertuigen kon de Belastingdienst na 122 hits een groot bedrag aan openstaande vorderingen innen: EUR 56.800,-. 67 voertuigen werden in beslag genomen, waarbij er 13 direct werden afgevoerd. Drie processen-verbaal werden uitgeschreven voor het rijden met een
geschorste auto. Daarnaast werden negen buitenlandse voertuigen gecontroleerd en proces-verbaal opgemaakt in het kader van BPM/HSB.

(2015291029 / 2015297590)