Benefiet Mountain Bike Marathon "The Longest Day"

Benefiet Mountain Bike Marathon "The Longest Day"

Udenhout, mei 2015. Op zaterdag 20 juni 2015 vindt de unieke MTB marathon "The Longest Day" plaats in de Loonse en Drunense duinen. Tijdens deze tocht zullen Mountain Bikers, alleen of in estafettevorm, tot wel 10 rondjes van 25 km rijden op het uitdagende MTB parcours. "The Longest Day" is een benefiet MTB evenement t.b.v. Duchenne en verschillende lokale doelen.

“The Longest Day” en Duchenne

"The Longest Day" is een sportief evenement om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor onderzoek naar en de bestrijding van de spierziekte Duchenne. Bij Duchenne is sprake van langzaam afbrekende spieren, waardoor deze ziekte uiteindelijk op jonge leeftijd fataal wordt.

Naast een bijdrage aan onderzoek naar en bestrijding van Duchenne wordt een deel van het batig saldo ter beschikking gesteld aan enkele regionale doelen. Tijdens de 2015 editie van The Longest Day zullen Open Doors Kaatsheuvel, De Eikelaar Udenhout en Cultuurweekend “Kunst zonder Grenzen – Kunst zonder Beperkingen” Loon op Zand financieel ondersteund worden.

Deelname aan “The Longest Day”

Iedereen kan deelnemen aan “The Longest Day". Zowel de MBT-er die één ronde van 25 kilometer wil rijden als de ervaren MTB-er die van plan is de 10 rondes vol te maken. Deelname aan “The Longest Day" kost € 25,- per deelnemer en die opbrengst komt volledig ten goede aan bovengenoemde doelen.

Als deelnemer zal het je aan niets ontbreken. Van overheerlijke pasta- en BBQ maaltijden tot en met een sportmassage tussen de ronden door. Alle faciliteiten zijn vrij te gebruiken.

Aanmelden voor “The Longest Day" kan via www.thelongestday.nl

Activiteiten

Tijdens het evenement zijn supporters van harte welkom om de MTB-ers aan te moedigen of om deel te nemen aan de andere activiteiten. Gedurende deze dag is de informatiemarkt geopend en worden activiteiten georganiseerd. De afsluitende BBQ voor deelnemers en sponsoren start vanaf 16.30 uur!

DATUM: Zaterdag 20 juni 2015

PLAATS: De Rustende Jager Oude Bossche Baan 11, Biezenmortel

TIJD: Start tussen 05.15 uur en 17.15 uur