SpartainFit eerste officiële OCR vereniging van Nederland


ALPHEN AAN DEN RIJN, 20150620 -- Eindelijk is de eerste officiële vereniging voor obstakel running in Nederland opgericht, te weten OCR Team SpartainFit Netherlands. Na lang overleg tussen initiator Henk-Jan Schipper en bestuur zijn vrijdag 19 juni 2015 de statuten getekend bij de notaris en kan de vereniging echt van start.

Het doel van de vereniging is het bevorderen en reguleren van de snelst groeiende sport van Nederland. Dit willen zij bereiken door meer mensen bekend te laten maken met de sport en het aanbieden van obstakel trainingen. Hierbij maken ze gebruik van diverse vaste banen. Iedereen kan lid worden als recreant voor de fun of als geoefende sporter ter voorbereiding op de wereldkampioenschappen.

Door meer competitie in het spel te brengen op individueel en teamniveau willen ze de sport naar een erkend en hoger niveau tillen. Competitie willen ze onder andere aangaan met OCR Belgium, de obstakel vereniging van onze zuiderburen.

Om de sport te laten groeien hebben ze nog meer teams nodig waarmee ze de strijd kunnen aangaan. Met meer verenigingen hebben ze meer te vertellen op de wedstrijden en bij de organisaties. Samen maken ze de sport groot en uitdagend. Hiervoor zijn ze de samenwerking aangegaan met OCR Belgium en de overkoepelende bond OCRA Benelux.

Om tot een hoger niveau te komen hebben ze meer (getrainde) obstakel runners nodig. Ze bieden trainingen met als doel om een obstacle run te lopen, om je te verbeteren, om te oefenen met echte hindernissen en om samen de sport uit te oefenen die je lief hebt. Ben je geïnteresseerd, de website www.spartainfit.com wordt snel gelanceerd. Sluit je in ieder geval al aan op facebook! 
 
OCR Team SpartainFit Netherlands is de eerste officiele vereniging van Nederland ten behoeve van Obstacle Course Racing. SpartainFit wil meer bekendheid geven aan de snelst groeiende sport ter wereld onder groot publiek. SpartainFit biedt gelegenheid voor bijeenkomst en trainingen op bestaande parcours. Daarnaast werkt zij samen met meerdere partners om de sport verder te ontwikkelen, vaste normen te creëren voor kwalificatie bij kampioenschappen en de sport naar een hoger niveau te tillen.





OCR Team SpartainFit Netherlands