Nog meer beauty’s in de Banne


Amsterdam, 20150609 -- Op zondag 21 juni wordt er een gratis Banne Beautydag gehouden in buurthuis de Rietwijker in de Amsterdamse wijk: de Banne. Moeders, tieners en ook oma’s veranderen in ware beauty’s in de gratis kapsalon: Samen Kappen. Mooi opgemaakt en gestyled zullen ze shinen op het grote feest van de Banne! “Het wordt een feest voor de hele buurt!”

Tientallen buurtbewoners komen zondag 21 juni naar de gratis kap- en beautysalon om zich door elkaar en door professionele visagisten en stylisten op te laten maken en te laten stylen. Daarna gaat iedereen die durft de catwalk op in de theaterzaal om een flink applaus te ontvangen van hun buurtgenoten.

En terwijl dames transformeren tot ware beauty’s hoeven de kinderen zich niet te vervelen. De Banne Beautydag is namelijk onderdeel van een heus festival: het Parlevinker Zomer Festival. Op het plein voor de deur is er onder meer veel kindertheater, muziek , een bellenblaas- en een schminkhoekje.

Gratis Kapsalon

De Banne Beautydag wordt georganiseerd door de gratis sociale kap- en beautysalon Samen Kappen. Een gratis kapsalon? Jawel! Elke woensdag- en vrijdagochtend van 9:30 tot 13:30 worden buurtbewoners gratis gekapt in buurthuis de Rietwijker. Iedereen is welkom om koffie te drinken, een gezichtsmasker te krijgen en geknipt te worden.

In ruil daarvoor geeft de bezoeker aan wat voor klusje hij of zij kan doen in het buurthuis of in de buurt. Ze kunnen even de kapsalon aanvegen, koffie zetten of een gezichtsmasker aanbrengen bij een buurtbewoner, maar ook iets anders positiefs doen voor hun buurt en zijn bewoners. Om te vieren dat de beautysalon een succes is in de Banne wordt deze beautydag gerganiseerd!

Goodiebag

Iedereen is welkom op gratis Banne Beautydag. Neem je kinderen, je zus en je oma mee!  Enne: kleed je mooi aan, want voor iedereen die de catwalk opgaat is er een goodiebag!

De make-up is gesponsord door de Hema, de Banne Beautydag heeft een donatie van Ymere ontvangen het Midzomer Parlevinker Pleinfestival wordt financieel gesteund door stadsdeel Amsterdam Noord. Samen Kappen wordt mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en Stichting Doen.

Praktische informatie

Adres:                  Rietwijker, Parlevinker 9, 1034 PX, Amsterdam

Datum:                zondag 21 juni

Tijden:

11:00                     Start van Parlevinker Zomer Festival op het plein

12:30                     Start Banne Beautydag in de kapsalon van de Rietwijker

15:00                     Modeshow

18:00                     Spetterend einde

Vragen?              Kom langs in de gratis kapsalon in de Rietwijker op woensdag of vrijdag van 9:30 tot 13:30 





Samen Kappen