Christ Donk ontvangt een vrijwilligersonderscheiding


Publicatiedatum: 21 juni 2015
21 juni 2015 Christ Donk, enorm betrokken bij stadsdeel Gestel en diverse sporten, ontvangt een vrijwilligersonderscheiding.

De heer Yasin Torunoglu, wethouder wonen, wijken, ruimte en burgerparticipatie reikte op zondag 21 juni 2015, tijdens de jaarmarkt in Genderdal, gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uit aan de heer C.P. van de Donk.

Verdiensten

In zijn jonge jaren was de heer Van de Donk in zijn vrije tijd behalve voetballer ook leider van een jeugdteam bij vv Tivoli in Eindhoven.

Later ging hij over op andere sporten. Zijn enthousiasme en betrokkenheid leidden vaak tot een bestuursfunctie binnen die clubs.

1966-1971 Hondenvereniging Greyhounds, Son
1970-1980 Duivensportvereniging De Bergvliegers, Eindhoven
1972-1978 Vogelvereniging DAF Trucks
1999-heden Hengelsportvereniging De Vrolijke Vissers

In 2000 was de heer Van de Donk een van de initiatiefnemers die de bewonersvereniging van de seniorenflat aan de Donizettilaan oprichtten. Hij werd er voorzitter van (en is dat heden nog).

In 2005 werd de heer Van de Donk in penningmeester van het Klantenplatform Huurders/Kopers en lid van het Leefbaarheidsfonds van Woningbouwvereniging St. Trudo te Eindhoven. Deze taken verricht hij tot op de dag van vandaag.

Nog niet zo heel lang (vanaf 2009) is decorandus voorzitter van het Overkoepelend Orgaan Genderdal (OOG). In dit werk steekt hij veel vrije tijd: wel 25 uren per week. Als voorzitter van OOG is hij praktisch dagelijks in de infowinkel aanwezig voor de algemene gang van zaken, het aansturen en
ondersteunen van de administratieve kracht. Voor iedereen benaderbaar en altijd in voor een praatje.

Bijzondere contacten onderhoudt Christ met de jeugd in de wijk (jeugdhonk Your Choice), de jongerenwerkers en het Marokkaans vader- en moedercomite. Hij is proactief in het aangaan van contacten met o.a. Spilcentrum Karel de Grote om activiteiten, zoals Halloween, van de grond te krijgen door
krachten te bundelen. Men weet hem te vinden bij activiteiten als het openen van de moestuin, de opschoondag, maar ook als er problemen zijn bij bv. overlast bij het voetbalveldje.

Christ onderhoudt contacten met andere wijkdelen in Gestel (o.a. voor het opzetten van gemeenschappelijke evenementen zoals de seniorendag). Wanneer actieve wijkbewoners een appel op het OOG doen, dan is Christ altijd bereid zich in te zetten door bv. het zaalvoetballen te sponsoren en te
supporten via reclame in de wijk.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.