Koninklijke onderscheiding voor mevrouw M.J.C.M. Metz


21/06/2015
Mevrouw M.J.C.M. (Marie-Jose) Metz (63) ontving zondag 21 juni 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar grote verdiensten voor de patientenzorg in Lindenholt.

Mevrouw Metz is bijna vanaf het begin van haar loopbaan in 1980 als huisarts werkzaam in Lindenholt.

Zij is een uitzonderlijke toegewijde huisarts met bijzondere aandacht voor patientengroepen die kwetsbaar zijn en extra zorg nodig hebben (chronisch zieken, patienten met een beperking, vrouwen in noodsituaties, patienten uit andere landen/culturen).

Van 1984-2004 was zij mede-initiator en deelnemer aan de vrijwilligerswerkgroep van Nijmeegse vrouwelijke artsen voor hulpverlening aan verkrachtingsslachtoffers. Door dit initiatief werd er ondanks het schaarse aanbod aan vrouwelijke artsen voor gezorgd dat altijd een vrouwelijke arts
beschikbaar was voor hulp aan slachtoffers van seksueel geweld, dit in nauwe samenwerking met zedenpolitie en GGD.

Ook was zij meer dan 10 jaar docent en groepsbegeleider bij de Nijmeegse huisartsenopleiding.

Sinds 2001 is mevrouw Metz tevens directeur van het wijkgezondheidscentrum Lindenholt, waarbij zij een breed takenpakket heeft naast haar werkzaamheden als huisarts.
De verkenning voor renovatie van het oude gezondheidscentrum leidde tot een waar nieuw stadsvernieuwingsproject. Naast het nieuwe gezondheidscentrum (met daarin onder andere GGD-jeugdgezondheidszorg en verloskundigenpraktijk) kwam er een geheel vernieuwd Horstackerplein met ook een nieuwe
apotheek, supermarkt en ouderenhuisvesting.

De wetenschappelijke en maatschappelijke verdiensten van mevrouw Metz mogen uitzonderlijk genoemd worden..

Mevrouw Metz ontving de Koninklijke onderscheiding in Park de Omloop nabij WijkAtelier Lindenholt, Zellersacker 1003 op zondag 21 juni 2015 om 14.30 uur uit handen van burgemeester Bruls. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Dag van Lindenholt.
Print deze pagina