21 juni: Sonnenborgh trapt de zomer af met de Sunday Solar Science Show"

04-06-2015

Op de dag dat de zon het langst schijnt en de zomer begint - zondag 21 juni - lanceert Sonnenborgh de Sunday Solar Science Show!

In deze zonneshow kom je alles te weten over de grootste ster: de zon. Experimenten, proefjes en foto's laten zien hoe de zon aan zijn licht komt, wat licht precies is en wat we van licht kunnen leren. Ontdek hoe de kleuren van een vlam vertellen waar de zon van gemaakt is en hoe groot de zon is in vergelijking met de aarde. Zie met eigen ogen waarom het oppervlakte van de zon eruit ziet als een kokende pan water. Samen met de zonneonderzoeker rafel je het zonlicht uiteen in alle kleuren van de regenboog en zie je waarom je met de telescopen van Sonnenborgh - de grootste zonnetelescopen van Nederland - zo'n prachtige blik op de zon hebt.

Heel passend allemaal, deze zonneshow, want 2015 is het internationale jaar van het licht!

De aftrap van Sonnenborgh's Sunday Solar Science Show op 21 juni wordt gegeven door dr. Sebastiaan de Vet, planeetonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Sebastiaan is een wandelend vat met kennis over de zon, maar eigenlijk over het hele heelal, en doet niets liever dan vertellen en vragen beantwoorden over zijn mooie vakgebied. Begin dus maar vast met het verzamelen van vragen!

Datum: 21 juni. Na 21 juni zal de Sunday Solar Science Show nog drie keer gegeven worden: op 19 juli, 2 augustus en 16 augustus. Tijd: om 14.00 en 16.00 uur (museum open tussen 13.00 en 17.00 uur) Entree: voor de Sunday Solar Science Show gelden de reguliere museumprijzen Voor wie: 8 jaar en ouder

Noot voor redacties:

-