22 juni - WI symposium 'Lang leve het verschil. Weg met de fragmentatie'

Het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA nodigt u uit voor de presentatie van het rapport Lang leve het verschil, weg met de fragmentatie op maandag 22 juni om 16.00 uur op het CDA-partijbureau, Buitenom 18 te Den Haag. CDA-leider Sybrand Buma en WRR-lid Mark Bovens nemen de eerste exemplaren in ontvangst en geven daarna een eerste reactie.

Deze studie van het Wetenschappelijk Instituut laat zien dat enkele grote maatschappelijke tegenstellingen en een culturele kloof de sociale cohesie in onze samenleving ondermijnen. De tegenstellingen omvatten grote verschillen in politieke invloed en participatie, sociaal-economische kansen en gezondheid en levensduur. De kloof blijkt uit de grote meningsverschillen die bestaan over hoe we in Nederland goed met elkaar kunnen samenleven. Die tegenstellingen en kloof zijn zo urgent dat volgens het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA sprake is van een nieuwe sociale kwestie.

Het rapport stelt dat de opdracht waarvoor de samenleving, bedrijven en ondernemers en de politiek bij dit sociale vraagstuk staan kortweg is samen te vatten als: overbruggen, herwaarderen en toerusten.

Wij stellen het zeer op prijs als u aanwezig kunt zijn. Het symposium vangt aan om 16.15 uur, vanaf 16.00 uur staat koffie en thee klaar. Het symposium wordt rond 17.45 uur afgesloten. Ik verzoek u zich aan te melden via het online aanmeldformulier: https://cdaformulieren.nl/wi/symposium-lang-leve-het-verschil-weg-met-de-fragmentatie/

Graag tot ziens op maandag 22 juni.

Programma symposium 22 juni

Uitnodigingsbrief symposium 22 juni

Routebeschrijving CDA Partijbureau