Opening Vondelingenkamer Middelburg

Op 22 juni wordt de Vondelingenkamer Middelburg geopend op het Karel Doormanplein 15. De kamer heeft een aparte ingang vanaf het pad dat achter de tuinen loopt en is te herkennen aan het naambord van de Beschermde Wieg.

Op 2 september 2014 is de Stichting Beschermde Wieg (liefde voor leven) opgericht met een eerste Vondelingenkamer in Papendrecht. De tweede kamer in Groningen volgde op 7 november. De derde kamer in Oudenbosch op 15 april 2015.

De Stichting heeft sinds de opening in september met de hulplijn en de live-chat succesvolle resultaten behaald. Deze zijn vanaf 22 juni op te vragen via onderstaande mailadressen.

Op 22 juni wordt eveneens de nieuwe campagne gelanceerd. Deze is vanaf vandaag bekijken via onderstaande link en mag verspreid worden.

www.vimeo.com/121559280 Wachtwoord: konijn

Stichting Beschermde Wieg stelt zich ten doel zwangere vrouwen die - om welke redenen dan ook - geen beroep op reguliere hulpverlening kunnen, durven of willen doen, desgewenst anoniem, hulp te bieden bij hun vragen en onzekerheden rond hun zwangerschap, bevalling of de situatie die ontstaat als zij eenmaal zijn bevallen. Vaak zal het daarbij gaan om vrouwen die hun zwangerschap geheim willen houden uit angst voor repercussies bij het bekend worden daarvan. Dit sluit ook naadloos aan bij het rapport van de Raad voor Strafrechtstoepassing (RSJ) en Jeugdbescherming, waarin de Raad aan de overheid adviseert meer werk te maken van vroegtijdige en laagdrempelige hulp aan ongewenst zwangere vrouwen.

Ons team vrijwilligers staat deze vrouwen bij. Niet alleen door hen zo goed mogelijk advies en antwoord op hun vragen te geven, maar ook hen te helpen tot verantwoorde afwegingen te komen als het om de toekomst van hun aanstaande baby gaat. Vrouwen in nood met een hulpvraag kunnen contact opnemen via een live chat en via 0800-6005 (24 uur per dag bereikbaar).

Mochten (a.s.) moeders besluiten afstand te willen doen van hun baby, dan bestaat daartoe op genoemde locaties eveneens een mogelijkheid die met alle waarborgen is omgeven, nu de ervaring leert dat niet-gewenste baby's soms onder onverantwoorde omstandigheden aan hun lot worden overgelaten of zelfs de dood vinden.