Ministerraad stemt in met benoeming Francine Giskes tot collegelid v..


Persbericht | 19-06-2015

De ministerraad heeft op 19 juni 2015 ingestemd met de voordracht van de Tweede Kamer en van de minister van Binnenlandse Zaken om mevr. drs F.C. (Francine) Giskes (1951) te benoemen tot lid van het college van de Algemene Rekenkamer.

Wanneer het Koninklijk Besluit is geslagen waarin deze benoeming is vastgelegd en wanneer Francine Giskes is beedigd door Zijne Majesteit de Koning, is het benoemingsproces voltooid. Zij zal naar verwachting per 15 oktober aanstaande haar werkzaamheden beginnen bij de Algemene Rekenkamer.

Een lid van het college van de Algemene Rekenkamer wordt bij Koninklijk Besluit voor het leven benoemd. Het college bestaat verder uit Kees Vendrik en Arno Visser. Met de benoeming van Francine Giskes is het college van de Algemene Rekenkamer weer compleet en kan het kabinet overgaan tot
aanwijzing van de president. De vorige president Saskia J. Stuiveling nam eind mei afscheid in verband met het bereiken van de 70-jarige leeftijd.
"We zijn blij met de brede bestuurlijke ervaring die Francine Giskes met zich meebrengt" aldus de collegeleden Vendrik en Visser.
Francine Giskes is sinds 2009 burgemeester van Texel. Van 1994 tot 2004 was zij lid van de Tweede Kamer voor D66. De in Delft geboren Giskes studeerde economische geografie en planologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte eerder onder andere als collegelid van het Adviescollege
Toetsing Administratieve Lasten (Actal).